Fotbal / Modificări de regulament. Cluburile cu datorii din Superligă, sancţiuni mărite cu depunctarea

181
Fotbal / Modificări de regulament. Cluburile cu datorii din Superligă, sancţiuni mărite cu depunctarea - 1-1668585044.jpg
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, în cadrul ultimei ședințe, propunerea de modificare a regulamentelor naționale de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară (masculin și feminin), precum și modificări la regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licențelor și de monitorizare financiară.

Noile măsuri de dezvoltare a fotbalului din România cuprind și posibilitatea ca un club organizat sub forma unei societăți pe acțiuni să își poată muta activitatea echipelor de juniori, care nu participă la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, pe o organizație non-guvernamentală. Astfel, pentru dezvoltarea fotbalului juvenil, ONG-ul poate atrage resurse financiare din piața de business, fonduri europene, finanțări publice.

De asemenea, a fost modificat și regulamentul de monitorizare a cluburilor din Liga 1, informează Federaţia Română de Fotbal.

S-a păstrat cerința pragului de rentabilitate, cerința de stabilitate (venituri > cheltuieli sau încadrarea în abaterea acceptabilă), denumită venituri nete din activitatea fotbalistică;

Controlul costurilor cu echipa, pentru a încuraja costurile legate de performanță, procent din venituri din exploatare + rezultatul net din transferuri alocat costurilor cu echipa (90%, 80%, 70% de la 31.12.2023); încălcarea acestor indicatori va avea ca sancțiuni interzicerea legitimării jucătorilor;

Capacitatea de plată - lipsa datoriilor către cluburi, angajați, autorități - va avea ca sancțiuni deducerea de puncte (4 puncte în loc de 3/per articol):

monitorizare la 15 iulie, pentru datorii rezultate din activități până la 30.06 și scadente la 30.06.

Monitorizare la 15 octombrie pentru cluburile care rămân cu datorii la verificarea de la 15 iulie; se va sancționa cu 1 punct/articol pentru existența datoriilor scadente la 30.09 din activități desfășurate până la 30.06 (datoriile scadente la 30.09 din activități desfășurate până la 30.06 trebuie să fie plătite până la 15 octombrie).

Monitorizare la 15 noiembrie pentru cluburile care rămân cu datorii la verificarea de la 15 iulie și/sau 15 octombrie, când se verifică lipsa datoriilor scadente la 30.09, din activități desfășurate până la 30.09 (pentru 2023-2024 nu se iau în calcul datoriile iulie-septembrie) - 3 puncte/articol.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Pagina a fost generata in 0.3508 secunde