Fotbal / Karim Benzema, de la Real Madrid, a câştigat trofeul Balonul de Aur

145

Articole de la același autor

Atacantul francez Karim Benzema, de la Real Madrid, a câştigat trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, decernat, luni seara, la Paris.

În vârstă de 34 de ani, Benzema este primul francez recompensat cu această distincţie de la Zinedine Zidane, în 1998.

Benzema a câştigat totul în sezonul trecut, Liga Campionilor, titlul în Spania, cu Real Madrid, Liga Naţiunilor cu Franţa, titluri de cel mai bun marcator şi jucător în Spania în sezonul 2021-2022. În martie anul acesta, el a devenit şi cel mai bun marcator francez din istorie, cu 400 de goluri, depăşindu-l pe Thierry Henry. 




Iată şi celelalte premii decernate în cadrul galei de la Paris:

Belgianul Thibaut Courtois (Real Madrid) - Trofeul Iaşin, pentru cel mai bun portar.

Atacantul polonez Robert Lewandowski - Trofeul Gerd Muller, pentru cel mai bun marcator din lume. Atacantul de 34 de ani, transferat în vară de la Bayern Munchen la FC Barcelona pentru 45 de milioane de euro, a înscris 57 de goluri în 56 de meciuri în toate competiţiile în sezonul 2021-2022 (50 la club şi 7 la naţională).

Atacantul senegalez Sadio Mane - Premiul Socrates, acordat în premieră şi destinat să pună în lumină fotbaliştii angajaţi în proiecte sociale şi caritabile. Atacantul african, transferat în vară de la Liverpool la Bayern Munchen, a fost recompensat pentru investiţiile sale în dezvoltarea satului natal Bambali, din sudul Senegalului, unde a încurajat în mod egal accesul băieţilor şi fetelor la practicarea fotbalului.

Mijlocaşul spaniol Gavi (FC Barcelona) - Trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în sezonul 2021-2022.

Internaţionala spaniolă Alexia Putellas (FC Barcelona) - Balonul de Aur, pentru cea mai bună fotbalistă a sezonului (2021-2022).

Foto: Facebook / Karim Benzema 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.86 secunde