Fotbaliştii juniori de la CS Victoria Cumpăna au devenit vicecampioni naţionali

131
Fotbaliştii juniori de la CS Victoria Cumpăna au devenit vicecampioni naţionali - fond-cumpana-fotbal-1684934502.jpg
La jumătatea acestei săptămâni, într-o atmosferă de sărbătoare, peste 600 de suporteri cumpăneni au fost prezenți pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv „Centenar 2018” pentru a fi alături de sportivii comunei în Finala Campionatului Județean, împotriva echipei Farul Constanța.

Chiar dacă echipa din Cumpăna, pregătită de Cristian Mustacă, a pierdut acest meci cu experimentata echipă a Farului, toți cei prezenți

s-au bucurat de spectacolul oferit de cele două echipe, de ambiția și pasiunea pe care jucătorii au arătat-o pe teren.

Să pierzi o finală în fața echipei Farul Constanța (0 – 5) la care evoluează 7 jucători de echipă națională nu este o rușine, ținând cont de potențialul și criteriul de selecție al acestui club, la toate categoriile de vârstă evoluând cei mai buni jucători din țară.

Reprezentanţii CS Victoria Cumpăna menţionează faptul că echipa folosită de FC Farul nu a evoluat cu acești jucători în nici un meci din Campionatul Județean, ediția 2022 – 2023. Lotul de jucători cu care echipa constănțeană s-a prezentat la această finală este cel care joacă în mod constant în Liga Elitelor, cel mai puternic campionat național la acest nivel de vârstă.

Pentru cei prezenți la acest meci a fost o experiență de neuitat bucurându-se de prezența în tribunele stadionului a unor fotbaliști emblematici care au evoluat la echipa fanion a Constanței, actualmente ocupând funcții de conducere în cadrul clubului condus de Gheorghe Hagi: Gheorghe Funda, Cristian Cămui, Ion Constantinescu, Constantin Gache.

Lovitura de începere a meciului a fost dată de doi cumpăneni: Ion Bobaru, cel care s-a ocupat în trecut de destinele echipei comunei Cumpăna și de Sebastian Burlacu, fost jucător al echipei din Cumpăna, în prezent la Farul Constanța.

La pauza meciului a fost organizată o tombolă pentru toți elevii prezenți la meci, iar în urma extragerii s-au câștigat 10 mingii, 10 treninguri și marele premiu, un tricou personalizat cu semnătura lui Gheorghe Hagi.

La final, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju și președintele Asociației Județene de Fotbal, Lucian Cârje, au oferit cupele de campion și diplome, tuturor participanților.

„A fost o onoare să privim aceşti copii ai comunei Cumpăna care şi-au dat viaţa pe teren. Chiar dacă au pierdut într-un mod clar, echipa aceasta a luptat pe întreg parcursul campionatului de la egal la egal cu toţi adversarii şi a făcut meciuri memorabile. Rezultatele se datorează şi oamenilor de fotbal experimentaţi care au grijă de copiii noştri. Să joci cu Farul, care are atâţia jucători la echipele naţionale, şi chiar să le pui probleme în unele momente, este un lucru de laudă. Vom continua să facem sport în comuna Cumpăna şi să încercăm să obţinem cât mai multe performanţe notabile şi acest lucru nu este valabil doar la fotbal”, a spus primarul Mariana Gâju.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde