Ghid realizat pentru suporterii români prezenți la vară în Franța la Euro 2016

96
Ghid realizat pentru suporterii români prezenți la vară în Franța la Euro 2016 - euro2016-1462984616.jpg

Articole recomandate

Toți suporterii români care vor merge în Franța la Campionatul European 2016 trebuie să respecte câteva reguli de bază din momentul în care se prezintă la stadion. Indiferent dacă vor merge strict la meciurile naționaleo române sau la alte partide fanii trebuie să aibă asupra lor în primul rand un act de identitate valabil și biletul pentru intrare.

În Ghid este stipulat exact care trebuie să fie conduita suporterilor întrei ei, dar și fața de suporterii adverși sau față de echipa adversă. Îndemnurile la violență sau orice tip de manifestare de acest fel va fi imedat reprimată și aspru pedepsită de autoritățile franceze.

Potrivit romanialibera.ro, un alt punct extrem de sensibil este legat de încurajările sau ironiile de tip rasist în condițiile în care UEFA duce o campanie anti-rasism pe stadioane sau în afara lor.

Federația Română de Fotbal alături de oficiali din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe au gândit și realizat un Ghid informativ extrem de important, detaliat și folositor pentru toți suporterii sau pur și simplu pentru românii care vo fi timp de o lună de zile din 10 iunie până pe 10 iulie în Franta unde se va derula Campionatul European de Fotbal.

Realizatorii ghidului le recomandă cetățenilor români care vor fi prezenți în Franța la meciurile de fotbal ale echipei naționale a României și nu doar la acestea să se asigure că au documentele de identitate valabile și să le dețină asupra lor la intrarea pe stadioane, dar și în diverse mijloace de transport.

Ghidul conține informații utile pentru suporterii români care vor participa în mod special la meciurile de fotbal (regulile de acces și conduita pe stadioane, măsuri specifice de securitate), precum și informații generale privind legislația franceză (documente necesare, informații medicale, norme rutiere etc.).

Totodată, MAI le recomandă cetățenilor români să respecte indicațiile forțelor de ordine franceze care asigură securitatea desfășurării acestei competiții. În același timp de subliniat că România va detașa un anumit număr de forțe ale Jandarmeriei și Poliției insărcinate pe parcursul perioadei să informeze suporterii naționalei și să le ofere asistență de orice fel.

Ghidul suporterilor români la Campionatul European de Fotbal 2016 poate fi accesat direct pe site-ul oficial al FRF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde