HC Dobrogea Sud strânge rândurile. Fără paşi greşiţi până la finele campionatului!

140
HC Dobrogea Sud strânge rândurile. Fără paşi greşiţi până la finele campionatului! - 1-1651569835.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud nu au avut prea mult timp la dispoziţie pentru a se bucura de victoria de la Bacău, care le-a adus calificarea în Final Four-ul Cupei României.

„Delfinii” au primit doar o zi liberă, apoi au revenit rapid la antrenamente, pentru că, joi, 5 mai, de la ora 18.30, au meci la Focşani, cu localnica CSM, în cadrul etapei a 24-a a Ligii Naţionale. Iar ritmul se va menţine aşa toată luna, pentru că, în week-end-ul 14-15 mai, vor juca în semifinalele Cupei României.

„Am avut un meci greu la Bacău, după o pauză de aproape o lună. Echipa a jucat bine, am comis puţine greşeli tehnice şi ratări din situaţie unu la unu. Statistica spune că aveam mai multe la meciurile din deplasare, dar acum chiar a fost bine, din acest punct de vedere. Jucătorii au fost implicaţi, au dat totul pe teren şi ne-am calificat în Final Four. Ne-am îndeplinit unul dintre obiective”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul George Buricea.

Miercuri, 4 mai, de la ora 11.00, va avea loc tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României. În urnă vor intra HC Dobrogea Sud, CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti şi CS Minaur Baia Mare. Tot miercuri, va fi desemnată şi gazda turneului.

Revenind la campionat, trebuie spus că, deşi ocupă momentan locul cinci în clasament, cu 51 de puncte, HC Dobrogea Sud păstrează mari şanse de a încheia stagiunea pe locul al treilea, care i-ar aduce medaliile de bronz, însă există o condiţie primordială: paşii greşiţi nu mai sunt permişi până la sfârşitul campionatului! Iar primul hop este la Focşani, un adversar incomod (locul şase, 38 p), primul care deschide seria plutonului median.

„Acum urmează o etapă extraordinar de grea, la Focşani, unde se câştigă foarte greu. Vom întâlni o echipă care luptă foarte tare în apărare, uneori peste limita regulamentului. Dar ştim la ce să ne aşteptăm. Ne pregătim şi mergem acolo să câştigăm”, a explicat tehnicianul constănţean.

Echipa va face, miercuri, deplasarea la Focşani. Meciul va fi arbitrat de brigada Claudiu Belean (Târgu Mureş) / Ştefan Hendrea (Maramureş).

XXX

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a promis schimbări importante în arbitraj.

„În România avem arbitri foarte buni. Ce aţi văzut în ultima vreme nu este numai vina arbitrilor. Sistemul după care s-a desfăşurat activitatea nu a fost unul potrivit pentru performanţă, nici pentru arbitri, nici pentru echipe. Sunt soluţii şi veţi vedea arbitraje corecte şi un handbal corect”, a declarat Constantin Din.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4961 secunde