Lovitură de teatru! Phoenix CSU Simona Halep, şanse uriaşe de a se retrage din campionat

1698
2
Lovitură de teatru! Phoenix CSU Simona Halep, şanse uriaşe de a se retrage din campionat - 1-1648379256.jpg

Articole de la același autor

La doar câteva zile distanţă după ce şi-a asigurat locul patru în sezonul regulat al Ligii Naţionale, o performanţă istorică pentru baschetul feminin constănţean, o veste năprasnică a căzut în tabăra Academiei Phoenix CSU Simona Halep: cel mai probabil, echipa se va retrage din campionat, chiar înainte de finalul sezonului!

După ani de zile de „secetă,” Phoenix CSU Simona Halep a pus Constanţa pe harta baschetului feminin din România cu o performanţă unică: după locul opt ocupat în sezonul 2019-2020 şi locul şase în sezonul 2020-2021, echipa constănţeană atacă Final Four-ul Ligii Naţionale.

Luni, 28 martie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, formaţia antrenată de Miroslav Popov primeşte vizita celor de la CSM Alexandria, în prima confruntare din cadrul play-off-ului. Din păcate, acest duel şi cel din 2 aprilie, tot cu Alexandria, ar putea fi ultimele pe care echipa constănţeană le va susţine, retragerea din campionat fiind iminentă. Motivul? Situaţia financiară dificilă a clubului.

Preşedintele grupării constănţene, Cristian Mănăstireanu, a informat deja conducerea Federaţiei Române de Baschet că are şanse minime de a duce la bun sfârşit această ediţie de campionat.

„Este o situaţie grea la club şi, din trista experienţă din ultima perioadă, am ajuns la concluzia că aici, la Constanţa, nu interesează pe nimeni performanţa. Avem mari datorii către jucătoare, singuri nu mai putem face faţă cheltuielilor.

Bugetul total alocat de autorităţile locale este de 1,1 milioane de lei, incomparabil cu cel al altor cluburi, care nu au rezultatele noastre. Luni, 28 martie, avem întâlnire în comisie, pentru o suplimentare de buget cu 100.000 de lei, în condiţiile în care solicitasem suma de 600.000 de lei pentru a termina campionatul.

Cel mai probabil, vom mai putea disputa cele două jocuri cu Alexandria, apoi vom înainta adresa oficială către Federaţia Română de Baschet, prin care ne anunţăm retragerea din campionat.

Este regretabil că s-a ajuns în acest punct, în care, cu puţină şansă şi atenţie, am fi putut chiar obţine medaliile de bronz. Solicitarea de suplimentare a bugetului a întârziat şi ea, astfel că s-a încheiat perioada de transferuri şi nu am mai putut întări lotul cu două jucătoare care ne-ar fi ajutat mult în play-off.

Personal, mă voi retrage o perioadă din baschet. Le mulţumesc celor două cluburi din Liga Naţională pentru ofertele făcute, însă am nevoie de puţină linişte.

Sper ca sancţiunile ce vor fi dictate de federaţie să fie cât mai blânde”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

De pus în ramă! Clasamentul Ligii Naţionale la finele sezonului regulat are următoarea configuraţie, în partea superioară: 1. ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe (43 p), 2. CS Municipal Satu Mare (42 p), 3. FCC Baschet UAV Arad (40 p), 4. Phoenix CSU Simona Halep (35 p). Cel mai probabil, pentru mult timp de acum înainte, Constanţa nu va mai intra în „careul de aşi”…

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Constantin
27 martie 2022
noi și ai lor

Sportivii profesioniști trebuie sa se intretina singuri ca orice alt gen de angajați (tot profesioniști și ei) !!!

Constantean
27 martie 2022
Bataie de joc

Au adus jucatoare straine cu bani multi fara a a avea un buget corespunzator! Practic incearca sa forteze mana autoritatilor sa dea niste bani care nu au fost promisi! La limita penalului... Vaia con Dios! Bateti la usa lui Simona Halep!

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde