Meci de gală pentru toţi suporterii farişti. FC Farul 2001 şi SSC Farul 2016 vor face spectacol pe stadionul SNC

4869
Meci de gală pentru toţi suporterii farişti. FC Farul 2001 şi SSC Farul 2016 vor face spectacol pe stadionul SNC - fond-farul-aniversare-1707752896.jpg

Articole de la același autor

Fotbalul este supranumit „sportul rege” şi probabil că se numeşte aşa datorită faptului că este extrem de spectaculos şi extrem de imprevizibil. Au trecut nu mai puţin de 23 de ani de când cea mai iubită echipă de fotbal constănţeană, echipa fanion a oraşului de la malul mării, FC Farul Constanţa, reuşea o promovare istorică, la Bacău, împotriva celor de la FCM.

A fost atunci un meci incredibil, o partidă intensă, care s-a încheiat după loviturile de departajare. După ce Farul câştigase la Constanţa cu scorul de 2-1, „marinarii” au cedat în 90 de minute la Bacău, după un meci nebun în care brigada de arbitri de atunci a vrut să îi execute pe constănţeni în direct. La scorul de 2-0 pentru băcăuani, a venit golul lui Marcel Abăluţă, care a aruncat galeria faristă în aer. S-a mers la loviturile de departajare, acolo unde Farul s-a impus cu 4-3 şi a obţinut promovarea în Divizia A. La 23 de ani distanţă de atunci suporterii pun bazele unei adevărate sărbători.

Pe data de 21 iunie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul SNC din Constanţa, va avea loc un meci de fotbal între echipa FC Farul care a obţinut succesul de la Bacău din 2001 şi echipa Suporter Spirit Club Farul Constanţa, formaţie înfiinţată în 2016 de suporterii alb-albaştrilor.

Aşadar, putem spune că în vară vom avea parte de un meci de gală şi cu siguranţă stadionul SNC va fi luat cu asalt de fanii Farului.

Pentru Farul au evoluat în 2001 la Bacău următorii jucătorii: George Curcă, Lingurar, Petcu(Zadea), Mocanu(Ion Barbu), Adrian Voicu, Senin, Chirea, Bădescu, Marcel Abăluţă, Vasilică Cristocea, Negru şi Liviu Mihai, iar antrenor a fost Petre Grigoraş.

O echipă pe care o putem considera stelară pentru fotbalul constănţean, o echipă care va rămâne pentru totdeauna în istorie.

Cu siguranţă suporterii constănţeni vor avea în vara acestui an ocazia de a-i vedea pe aceşti foşti fotbalişti din nou la treabă, de a face fotografii alături de ei sau de a-şi procura autografe.

De partea cealaltă, din echipa SSC Farul 2016 nu au lipsit fotbalişti consacraţi cum ar fi Iulian Răvoiu, Ionuţ Florea, Florin Pătraşcu, Constantin Bumbac, Alexandru Grigoraş şi mulţi alţii.

Iniţiatorii acestui eveniment sunt doi dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei FC Farul, şi anume Sorin Mihăilescu şi Georges Muzaca.

Sunt oameni care, pe lângă faptul că au fost mereu lângă echipă, au pus bazele formaţiei SSC Farul în 2016, atunci când şi-au dorit să continue drumul echipei FC Farul, care intrase la vremea aceea în faliment.

Va fi cu siguranţă unul dintre cele mai mari evenimente fotbalistice de gală din ţară, iar acest lucru este o bucurie pentru suporterii care au trăit acele vremuri de mult timp apuse, dar şi pentru cei mai mici care pot auzi povestiri despre ce a fost FC Farul în acea vreme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4952 secunde