Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la JO 2024

105
Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la JO 2024 - polo-jo-1708276564.jpg

Articole de la același autor

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce formaţia Africii de Sud a decis să nu participe la competiţie.

România s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, dar a beneficiat de faptul că Africa de Sud a renunţat să participe la JO 2024.

„Echipa naţională de polo a României s-a calificat la JO Paris 2024, datorită retragerii formaţiei reprezentative din Africa de Sud. România a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare după cele patru locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. La Doha, au obţinut dreptul de participare la Paris 2024: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Astfel, echipa naţională de polo a României revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima dată când a participat la o întrecere olimpică a fost la Londra, în 2012.

Polo este singurul joc de echipă care s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru Team Romania”, precizează COSR pe pagina sa de Facebook.

„Visele devin realitate! Echipa Naţională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. O muncă incredibilă, pasiune şi dedicare au făcut acest vis posibil! Mulţumim tuturor celor care au susţinut această minunată călătorie a băieţilor. Suntem recunoscători pentru această oportunitate! Băieţii promit să dea tot ce au mai bun la această ediţie de Jocuri Olimpice! Paris, venim!”, a transmis Federaţia Română de Polo pe pagina sa de Facebook.

Tricolorii şi-au aflat şi adversarele din turneul olimpic, urmând să evolueze în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6331 secunde