Număr record de echipe, la startul Festivalului Naţional de mini-baschet de la Costineşti

189
Număr record de echipe, la startul Festivalului Naţional de mini-baschet de la Costineşti - 1-1655724587.jpg

Articole de la același autor

Un număr record de echipe de mini-baschet din întreaga ţară - 175 - s-au adunat, începând de duminică, 19 iunie, la Costineşti, pentru a participa la Festivalul Naţional de mini-baschet, ediţia 2022, cel mai mare eveniment sportiv juvenil din România urmând să se desfăşoare, în această săptămână, pe terenurile amenajate în Staţiunea Tineretului.

Cu mic, cu mare, copii, antrenori, părinţi sau rude au sosit la malul mării, iar seara, au fost prezenţi la tradiţionalul „Marş al micului baschetbalist”, acţiune care a dat startul oficial al Festivalului Naţional de mini-baschet. Timp de o oră, pe toate aleile, dar şi pe terenuri, au răsunat îndemnurile şi cântecele de susţinere ale participanţilor, care purtau mândri steaguri cu însemnele echipelor pe care le reprezentau.

Într-o atmosferă destinsă de acorduri muzicale, dar şi de trucurile unui magician venit la terenuri în cadrul campaniei „Spitale publice din bani privaţi”, s-a dat startul oficial al întrecerilor, iar luni, 20 iunie, dimineaţa, s-au auzit şi primele fluiere ale arbitrilor care vor oficia la meciurile programate să se dispute pe terenurile din baza BTT Costineşti şi baza Schitu.

Până sâmbătă, peste 2.000 de micuţi baschetbalişti şi peste 200 de antrenori vor fi prezenţi pe cele 16 terenuri în cadrul celor 711 meciuri programate. La întrecerile masculine, participă 128 de echipe, împărţite în 14 grupe, iar la feminin, participă 47 de echipe, distribuite în cinci serii. Nu lipsesc de pe lista participanţilor copiii de la BC Athletic, CS Phoenix Constanţa sau CS Medgidia.

La fel ca la Festivalul Naţional de baby-baschet, organizatorii - Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu BTT Costineşti şi Primăria Costineşti - vor oferi mai multe surprize „îndulcite” tuturor micuţilor baschetbalişti.

XXX

Selecţionatele tricolore formate din tineri baschetbalişti născuţi în 2008 participă, în această perioadă, la turneul internaţional YDF găzduit de Mimar Sinan Sports Hall din Edirne (Turcia).

În componenţa reprezentativei feminine, pregătite de antrenorii Daniel Anica şi Norbert Kovacs, se regăseşte şi o junioară de la CSS 1 Laguna Constanţa, Amira Bouchedid, iar la masculin, unul dintre antrenori este din Constanţa, Mario Takacs-Sixt, de la BC Athletic.

La competiţie sunt prezente, la fel ca şi la celelalte turnee derulate prin programul finanţat de FIBA Europe Youth Development Fund, câte cinci selecţionate, echipele României având drept adversare Turcia, Bulgaria, Kosovo şi Macedonia de Nord.

Turneul de la Edirne se încheie miercuri, 22 iunie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4265 secunde