Olimpism / Campioana la judo Alina Dumitru, printre elevii Liceului Teoretic „Dante Alighieri”

192
Olimpism / Campioana la judo Alina Dumitru, printre elevii Liceului Teoretic „Dante Alighieri” - 1-1675161994.jpg

Articole de la același autor

Campioana olimpică la judo Alina Dumitru s-a alăturat proiectului „Sporturi și Jocuri” organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din București.

După vacanța de iarnă, elevii au revenit la școală cu mult entuziasm, cu poftă de sport și cu acea curiozitate care le strălucește în ochi atunci când văd în fața lor un campion.

Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice Beijing 2008 şi cu argint la Jocurile Olimpice Londra 2012, Alina Dumitru are în palmares trei medalii de bronz la Campionatul Mondial și este de opt ori campioană europeană. Ea a urmat calea antrenoratului după încheierea activității sportive, iar acest lucru a adus-o și mai aproape de copii. Îi place nespus să petreacă timp cu ei, iar acest lucru s-a văzut la ora de educație fizică și sport pe care a petrecut-o împreună cu elevii claselor a III-a și a IV-a, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Copiii au fost impresionați de povestea fetiței firave care, după ce a descoperit sala de judo, s-a transformat într-o luptătoare și a devenit, peste ani, prima campioană olimpică a României la judo. Toți s-au bucurat în egală măsură și de faptul că au avut ocazia să facă mișcare și să învețe câteva exerciții specifice din judo.

Proiectul „Sporturi și Jocuri” vizează trei direcții principale: alfabetizarea copiilor în limbajul sporturilor olimpice; creșterea interesului pentru practicarea activității sportive; promovarea valorilor olimpice în rândul copiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5128 secunde