Olimpism / Flacăra Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 s-a stins! Ștafeta a fost preluată de Georgia

237
Olimpism / Flacăra Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 s-a stins! Ștafeta a fost preluată de Georgia - 1-1674988951.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a XVI-a ediție a FOTE de iarnă s-a încheiat. Flacăra Păcii a fost stinsă, iar ștafeta pentru următoarea ediție a festivalului a fost preluată de reprezentantul Georgiei, regiunile Borjomi și Bakuriani, din sudul acestei țări, fiind viitoarele gazde ale FOTE de iarnă, în 2025, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Cei peste 1.500 de participanți la competiția din Dolomiții italieni s-au reunit la Udine pentru ceremonia de închidere, iar veselia a fost cuvântul de ordine. Sportivi, antrenori și oficiali, cu toții au intrat în tradiționalul joc al schimburilor de echipamente și insigne, iar adversarii de ieri au fost astăzi tovarăși de distracție. Componenții echipei României au venit din Forni di Sopra, Piancavallo, Tarvisio și Udine și s-au bucurat împreună de ultimele clipe ale FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.

George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-a aflat în mijlocul sportivilor, i-a felicitat pentru participare și efortul depus în competiţie și le-a spus că cel mai important este mesajul pe care trebuie sa-l transmită.

„Nicio competitie nu se compară cu Festivalul Olimpic. FOTE este în primul rând despre prietenie, împreună și fair-play, valorile pe care trebuie să le transmiteți colegilor voștri. Ați fost primiți cu brațele deschise în echipa României, iar acum vă dorim să rămâneți cât mai mult în Familia Olimpică!”, le-a urat George Boroi.

Secretarul general al COSR i-a salutat și pe conducătorii forului internațional de schi alpinism, care au venit să-i felicite pe sportivii și tehnicienii români pentru rezultatele promițătoare obținute la această disciplină, inclusă pentru prima dată în programul FOTE la ediția din acest an.

După tradiționala defilare a purtătorilor de drapel ai celor 47 de delegații participante, printre care s-au numărat Kata Mandel - snowboard și Tudor Zaharia Dobre - schi alpinism, purtătorii drapelului României, au urmat intonarea imnurilor olimpic și al țării gazdă, discursurile oficialilor, predarea drapelului EOC reprezentantului Georgiei, viitoarea gazdă a FOTE în 2025 și momentul culminant - stingerea Flăcării Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.

A urmat o scurtă petrecere în aer liber, după care toate delegațiile s-au întors spre locurile de cazare, pentru a se odihni înainte de a-și lua zborul spre casă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4535 secunde