Renaște baschetul constănțean! BC Athletic s-a înscris în Liga l

1156
3
Renaște baschetul constănțean! BC Athletic s-a înscris în Liga l - renaste-1468425791.jpg

Articole de la același autor

Constanța va avea din nou o echipă masculină de baschet, la seniori, după o pauză de doi ani. Este vorba de Baschet Club Athletic, care va evolua din sezonul următor în eșalonul secund al baschetului românesc.

Efortul colectiv al celor care iubesc baschetul din Constanța a făcut ca această echipă, trecută prin toate etapele necesare progresului în cei nouă ani de activitate, să-și atingă țelul propus, și anume formarea unei echipe de seniori. În același timp, se vor continua eforturile în formarea și educarea tinerilor baschetbaliști. Meciurile de pe teren propriu se vor desfășura în Sala Sporturilor din Constanța.

"Ne dorim ca, prin acest proiect, baschetul să ia amploare și să ajungă un fenomen la nivelul întregii comunități. Obiectivul nostru este să consolidăm sportul pentru copii și cel de masă, iar echipa de baschet să fie exemplu. Dar nu vrem ca, având acest prim pas făcut spre performanță, să uităm de sportul de masă și de bachetul pentru copii", a declarat, pentru "Cuget Liber", Andrei Talpeș, team-managerul echipei BC Athletic Constanța.

v v v

Vineri, de la 13, la Old Fashion Bar, din Piața Ovidiu, conducerea BC Athletic Constanța va organiza o conferință de presă în care va fi prezentată întreaga organigramă a clubului. Staff-ul echipei BC Athletic Constanța va fi format din următoarea componență: Alexandru Olteanu - antrenor principal, Bogdan Ivanovici - antrenor secund, Vasile Pașca - director tehnic și Andrei Talpeș - team-manager.

"Echipa nou înființată a fost formată pe scheletul grupării de juniori și are în componență, în totalitate, sportivi constănțeni, de aici și numele de Made in Con-stanța. Proiectul nostru este unul început în urmă cu nouă ani, la nivel de copii și juniori, iar acum ne dorim să formăm o echipă de seniori. Obiectivele noastre sunt promovarea imaginii baschetului constănțean la nivel național, dar și continuitatea față de grupele de juniori existente la categoriile de vârstă U16 și U18, prin participarea și menținerea acestora în cadrul Campionatului Național Liga 1, masculin", a declarat Alexandru Ol-teanu, antrenor principal BC Athletic Constanța. 

Comentează știrea

Daniel
14 iulie 2016
Doua intrebari

1. Nu ar fi fost mai bine sa se numeasca FARUL ? (acesta este clubul de traditie al Constantei in materie de baschet, de care "conducatorii" nostri si-au cam batut joc in ultimii 10-12 ani). 2. Suntei siguri ca echipa nu va avea soarta celorlalte care au evoluat in ultimii ani in Ligile 1 si 2 (si nu numai la baschet, dar si la volei sau handbal) ? Nu de alta, dar suntem cam satui de echipe create in scopuri propagandistice, in care iubitorii baschetului investesc sperante si pasiune, iar apoi deodata sunt desfiintate peste noapte, fiindca nu mai sunt "corect politice".

E.I
14 iulie 2016
Nume

1. Initial proiectul a fost depus si dorinta jucatorilor a fost sa reactiveze si sa joace sub numele de BC Farul. Din cauza situatiei in care echipa BC Farul s-a desfiintat (si pentru care exista si un dosar penal de cercetare in desfasurare) numele de Farul sau alte derivate ale Farului nu s-au putut folosi. Nici la echipa infiintata acum cativa ani lucrurile nu erau clare (identitate, palmares) mult timp BC Farul neavand identitate. 2. Echipa nu va avea soarta celorlalte echipe aflate sub aripa institutiilor publice pentru ca BC Athletic nu depinde de Consiliul Judetean si nu este infiintata de Consiliul Judetean ci doar sprijinita de CJC ceea ce e un mare pas de normalitate in Constanta, un oras care sufera la sporturile de echipa in prima liga. BC Athletic este o Asociatie Sportiva infiintata de jucatori ai BC Farul in urma cu multi ani, asociatie care a activat la nivel de liga secunda si ligi juvenile pentru grupele de copii crescuti in cadrul clubului. BC Athletic a trait si va trai exclusiv de culoarea politica aflata la conducerea judetului pentru simplul fapt ca niciodata nu a depins de ''politic''. A depins de baschet si de sprijinul celor care s-au implicat la club, de la parinti si societati care sustin performanta. Faptul ca CJC sustine acum aceste proiecte ne da sperante ca lucrurile vor intra in normal pe viitor. Sunt niste proiecte de viitor care sustin sportul constantean si performanta. In continuare se spera si se vrea continuare in traditia Farului in Constanta iar eforturile nu se vor opri din a aduce Farul acolo unde merita. Daca vor fi sustinuti pe plan juridic se va incerca an de an sa se reinvie BC Farul, sperand la o solutie care nu va depinde de jucatori si conducere.

Răspuns la: Doua intrebari
Adăugat de : Daniel, 14 iulie 2016
1. Nu ar fi fost mai bine sa se numeasca FARUL ? (acesta este clubul de traditie al Constantei in materie de baschet, de care "conducatorii" nostri...
Daniel
15 iulie 2016
@ E.I.

Ok si multumiri ptr raspuns. Cum am mai spus, sa dea Dumnezeu sa fie asa cum zici! Eu inca astept Farul in prima liga, dar pana atunci multa bafta noii echipe in Liga II.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.321 secunde