Seară magică pe Arena Naţională. România învinge Elveţia şi termină en fanfare campania de calificare la EURO 2024

517
Seară magică pe Arena Naţională. România învinge Elveţia şi termină en fanfare campania de calificare la EURO 2024 - fond-romania-elvetia-1700649017.jpg

Articole de la același autor

Serile magice în fotbalul românesc au lipsit în ultimii ani, dar iată că a venit momentul să ne bucurăm. A venit timpul să dăm uitării eşecurile care ne-au adus atâtea lacrimi de tristeţe în ochi şi să continuăm să vărsăm acele lacrimi, dar de data asta de fericire.


Echipa naţională a României a scris încă odată istorie şi s-a calificat la Turneul Final al Campionatului European din Germania care va avea loc în vara anului viitor.


Deşi erau calificaţi încă de sâmbătă după ce au surclasat reprezentativa Israelului, „tricolorii” s-au mobilizat şi de această dată şi au făcut un meci impecabil în faţa Elveţiei.


Selecţionata din „Ţara Cantoanelor” a venit la Bucureşti sperând să îşi lingă rănile după ce a suferit extrem de mult în această grupă de calificare. Doar că, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Arena Naţională a fost luată cu asalt de peste 50.000 de oameni care au venit să sărbătorească, după 8 ani, o calificare a echipei naţionale la un Turneu Final.


Starurile Shaqiri şi Xhaka au început meciul cu un tonus incredibil, iar centrările de pe o parte şi de alta către dominicanul naturalizat în Elveţia Vargas, nu se mai opreau.


Selecţionerul Edi Iordănescu a pregătit foarte bine meciul şi a organizat o defensivă de fier care l-a avut „comandant” pe Andrei Raţiu, cel pentru care, după ce l-a anihilat în La Liga pe starul Vinicius, a fost „floare la ureche” să îi oprească pe elveţieni.


Conduşi de la spate de 50.000 de inimi şi glasuri, „tricolorii” au înscris singurul gol al meciului în minutul 50, prin constănțeanul Denis Alibec, cel care a marcat după un asist perfect al lui Ovidiu Moruţan.
Până la final nu s-a mai înscris, iar România a câştigat şi a declanşat fiesta.


Cu lacrimi în ochi, „tricolorii” s-au bucurat alături de fani şi la final, chiar portarul de rezervă, Ionuţ Radu, a pus mâna pe un microfon şi a rostit împreună cu fanii din tribune celebra scandare „România, allez!”.


În altă ordine de idei, această echipă naţională a României a fost criticată pe tot parcursul campaniei de calificare. Unii au jignit, alţii au crezut că sunt amuzanţi atunci când făceau glume pe seama fotbaliştilor convocaţi, iar alţii au făcut afirmaţii destul de grave la adresa selecţionerului Edi Iordănescu.


Fostul mare fotbalist, Gică Popescu, l-a criticat în termeni duri pe Iordănescu după egalul cu Elveţia din deplasare. Un alt fost mare fotbalist, Viorel Moldovan, a avut inconştienţa de a spune că el nu îşi doreşte ca echipa naţională să se califice la EURO 2024 pentru că „am fi prea slabi”.


Iată că „tricolorii” au arătat că nu sunt deloc slabi şi au încheiat grupa I pe primul loc, cu 22 de puncte, la 5 lungimi în faţa Elveţiei şi la 7 în faţa Israelului.


Ar trebui ca această echipă să primească scuze din partea lor, din partea tuturor celor care nu au crezut nicio secundă în ei.
Ceea ce este cel mai important este faptul că mergem în Germania şi vom avea o vară incendiară unde vom disputa cel puţin trei partide în faţa unor forţe ale Europei.


După finalul acestei campanii de calificare, România nu mai este codaşa Europei la fotbal, România va sta la masa bogaţilor şi se va înfrupta cu cele mai alese „delicii”. Deutschland, wir kommen!”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1952 secunde