Sporturi de iarnă / Argint și bronz pentru sănierii români, la Cupa Naţiunilor de la St. Moritz

45719
Sănierii români au câștigat argintul și bronzul la Cupa Națiunilor, competiție ce s-a desfășurat, vineri, 17 februarie, la St. Moritz (Elveția), pe singura pârtie naturală olimpică din lume.

Medalia de argint a fost obținută în proba de dublu de către echipajul format din Tudor Ștefan Handaric și Sebastian Motzca.

În proba de sanie masculin, Valentin Crețu a adus din nou o medalie importantă României. Sănierul a cucerit bronzul, iar performanța vine după ce, săptămâna trecută, el a câștigat aurul pe pârtia de la Wintenberg (Germania), informează Federaţia Română de Bob şi Sanie. 
„Pârtia de la St. Moritz este unica pârtie înghețată natural. Cu o tradiție de peste 125 de ani, această pârtie are doar două viraje betonate, restul virajelor fiind construite din gheață în fiecare an cu o tehnică predată din generație în generație. Acest lucru face ca pârtia sa fie diferita în fiecare sezon. Am reușit sa păstrăm forma bună, coborârile din antrenament ne-au ajutat să fixăm punctele cheie și astăzi am reușit sa urc din nou pe podium. Mă bucur foarte mult pentru colegii de la dublu, care și-au învingă emoțiile și au avut o prestație excelentă, cucerind medalia de argint.

Sâmbătă, luam startul în Cupa Mondială, unde ne dorim să facem coborâri constante fără erori, după care să ne putem bucura de aceste rezultate”, a declarat Valentin Crețu. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2513 secunde