Sporturi de iarnă / Argint și bronz pentru sănierii români, la Cupa Naţiunilor de la St. Moritz

45726

Articole de la același autor

Sănierii români au câștigat argintul și bronzul la Cupa Națiunilor, competiție ce s-a desfășurat, vineri, 17 februarie, la St. Moritz (Elveția), pe singura pârtie naturală olimpică din lume.

Medalia de argint a fost obținută în proba de dublu de către echipajul format din Tudor Ștefan Handaric și Sebastian Motzca.

În proba de sanie masculin, Valentin Crețu a adus din nou o medalie importantă României. Sănierul a cucerit bronzul, iar performanța vine după ce, săptămâna trecută, el a câștigat aurul pe pârtia de la Wintenberg (Germania), informează Federaţia Română de Bob şi Sanie. 




„Pârtia de la St. Moritz este unica pârtie înghețată natural. Cu o tradiție de peste 125 de ani, această pârtie are doar două viraje betonate, restul virajelor fiind construite din gheață în fiecare an cu o tehnică predată din generație în generație. Acest lucru face ca pârtia sa fie diferita în fiecare sezon. Am reușit sa păstrăm forma bună, coborârile din antrenament ne-au ajutat să fixăm punctele cheie și astăzi am reușit sa urc din nou pe podium. Mă bucur foarte mult pentru colegii de la dublu, care și-au învingă emoțiile și au avut o prestație excelentă, cucerind medalia de argint.

Sâmbătă, luam startul în Cupa Mondială, unde ne dorim să facem coborâri constante fără erori, după care să ne putem bucura de aceste rezultate”, a declarat Valentin Crețu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.527 secunde