Tenis / William Nikolas Văsîi, vicecampion la prestigiosul turneu Little Mo din Florida

465

Articole de la același autor

Tânărul jucător de tenis român William Nikolas Văsîi (antrenor Corneliu Mario Enache) a devenit vicecampion la prestigiosul turneu Little Mo din Palm Beach Gardens (Florida).

Liderul Categoriei 10 ani al clasamentului Federației Române de Tenis a reușit, astfel, un rezultat excelent pe plan internațional. El a jucat finala turneului Little Mo, pe care a pierdut-o, la mare luptă, scor 2-6, 3-6, în fața australianului Lennox Kelly, cap de serie nr. 1. Românul a acumulat patru victorii până în finală, eliminând pe parcurs și capii de serie 2 și 5. 




Little Mo este unul dintre cele mai importante turnee din lume pentru copii, având printre câștigători nume mari ale tenisului mondial, cum ar fi Cori Gauff, Leylah Fernandez, Ajla Tomljanovic, Madison Keys, Ana Konjuh, Sofia Kenin, Belinda Bencic (la feminin), Andy Roddick, Dominic Thiem, Borna Coric, Sebastian Korda, Vasek Pospisil, Taylor Fritz, Denis Kudla sau Tommy Paul (la masculin), informează Federaţia Română de Tenis.

Little Mo este organizat de Fundația Maureen Connolly, care poartă numele primei jucătoare de tenis din istorie care a câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam în același an (1953). În total, cea care a fost denumită de toată lumea Little Mo a acumulat 9 titluri de Grand Slam.

La festivitatea de deschidere din acest an a participat și multiplul campion Bob Bryan, cu 23 de titluri de Grand Slam la dublu, alături de fratele său, Mike. La startul competiției, au fost prezenți peste 650 de tenismeni din 55 de țări și teritorii, iar William Văsîi a fost singurul reprezentant al României.

După încheierea turneului International Little Mo, înainte de întoarcerea in țară, William Văsîi, deși are numai 9 ani, a mai jucat două turnee în Florida la o categorie superioară, 12 ani, în Stuart și West Palm, pe care le-a câștigat, nepierzând niciun set.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1658 secunde