Cum să restricționezi o persoană pe Facebook Messenger, fără să-și dea seama

980
Cum să restricționezi o persoană pe Facebook Messenger, fără să-și dea seama - cum-blochezi-pe-cineva--1715523651.jpg

Articole de la același autor

Facebook Messenger oferă posibilitatea de blocare ori restricționare a unei persoane cu care nu vrei să dialoghezi. Există însă diferențe între cele două funcții oferite de Meta, compania mamă fondată de Mark Zuckerberg.


Dacă blocarea unei persoane pe Facebook este evidentă, în sensul că persoana blocată nu va mai putea să-ți scrie ori sa vadă conținutul postat cât timp este activă măsura luată de tine, restricționarea poate fi o soluție intermediară. Dar, înainte de a face acest lucru, este important să înțelegeți în ce constă restricționarea cuiva pe Messenger.


Ce se întâmplă dacă restricționați pe cineva pe Messenger?


Atunci când restricționați pe cineva pe Messenger, conversația dvs. cu acesta este eliminată din lista de chat. Cealaltă persoană vă poate trimite în continuare mesaje sau vă poate suna, dar nu veți fi notificat. Însă, Messenger vă va notifica dacă persoana respectivă trimite un mesaj sau vă sună într-un grup din care faceți parte și dumneavoastră, arată publicația MakeUseOf.


Restricționarea unei persoane pe Messenger o împiedică să vă vizualizeze starea activă sau să vadă dacă i-ați citit mesajele. Cu toate acestea, persoana respectivă va rămâne în continuare în lista de prieteni și poate vedea și interacționa cu postările tale de pe Facebook, ca de obicei.


Este bine de știut însă că restricționarea unei persoane pe Messenger nu șterge mesajele anterioare. Așadar, dacă mai târziu îi veți ridica restricția, toate mesajele anterioare, inclusiv mesajele pe care le-a trimis în timp ce era restricționată, vor fi restabilite.


Dacă restricționezi pe cineva pe Messenger, acea persoană va ști?


Este important de menționat că Facebook nu notifică cealaltă persoană atunci când îi restricționați accesul. Deoarece cealaltă persoană poate să vă trimită în continuare mesaje și să vă vizualizeze activitatea pe Facebook, este puțin probabil ca aceasta să afle că i-ați restricționat accesul pe Messenger.


Cu toate acestea, în timp, o persoană atentă poate începe să observe anumite elemente care indică faptul că a fost restricționată. De exemplu, dacă îi ignorați în mod constant mesajele sau apelurile, este posibil ca în cele din urmă să-și dea seama că a fost restricționată.


Cum să restricționezi/ridici restricția cuiva pe Facebook Messenger


Aplicația Messenger de pe Android sau iPhone vă permite să restricționați un cont destul de simplu.


Urmați acești pași pentru a restricționa un cont pe Facebook Messenger:
În aplicația Messenger, accesați fila Chats (Conversații) și localizați conversația cu persoana pe care doriți să o restricționați.
Țineți apăsat pe conversație și selectați Restrict (Restricționează) din meniul rezultat.
Odată ce ați restricționat o persoană pe Messenger, nu veți mai putea găsi conversația cu aceasta și nici nu o veți mai putea contacta, temporar, până la ridicarea restricție.
Dacă doriți să-i vedeți pe toți cei pe care i-ați restricționat pe Facebook Messenger sau să dezactivați restricția unei persoane, va trebui să accesați setările de confidențialitate.


Pentru a debloca o persoană, urmați acești pași:
În aplicația Messenger, atingeți pictograma profilului dvs. din colțul din stânga sus.
Atingeți pictograma în formă de angrenaj pentru a deschide setările.
Mergeți la Confidențialitate și siguranță - Conturi restricționate.
Atingeți persoana pe care doriți să o deblocați și selectați butonul Unrestrict (Deblocarea restricției) din partea de jos.


Restricționarea cuiva este o modalitate excelentă de a limita persoanele care vă contactează pe Facebook, notează stirileprotv.ro Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei abordări mai stricte, luați în considerare blocarea unei persoane pe Messenger. În acest fel, cealaltă persoană nu va mai putea să vă vizualizeze profilul, să vă trimită mesaje sau să se implice în postările dvs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde