Renunțăm la birou și lucrăm remote. Cum ne protejăm afacerea, angajații și datele?

734
Renunțăm la birou și lucrăm remote. Cum ne protejăm afacerea, angajații și datele? - img7396-1648620128.jpg

Articole recomandate

În ultimul deceniu, tehnologia a evoluat constant pentru a oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate în ceea ce privește dispozitivele pe care le folosesc, locațiile din care pot lucra, și resursele pe care le pot accesa. Bring Your Own Device (BYOD) și accesul la aplicații prin cloud au fost primii pași spre a permite munca flexibilă.

Deși în realitate organizațiile erau deja pe cale să adopte munca de oriunde (WFA: work-from-anywhere) în următorii câțiva ani, pandemia COVID-19 a accelerat această nevoie. Acum, din ce în ce mai mulți oameni cer angajatorilor opțiunea de a lucra de oriunde. Provocarea constă în modul de a oferi o experiență de lucru hibridă care menține angajații atât productivi, cât și în siguranță.

Pe măsură ce organizațiile privesc către viitor, multe dintre ele plănuiesc să lase un număr semnificativ de angajați să continue să lucreze de la distanță cel puțin o parte din timp. Deoarece au investit deja în instrumente și soluții pentru a-și ajuta angajații să rămână productivi, nu există niciun motiv să le refuze celor care preferă munca de la distanță, capacitatea de a continua să o facă.

Pentru a sprijini munca de oriunde, organizațiile trebuie totuși să își regândească securitatea și să implementeze soluții capabile să urmărească și să protejeze utilizatorii indiferent de locul în care se află. Aceste companii au nevoie de o securitate la punctul final combinată cu zero-trust access (ZTA) și zero-trust network access (ZTNA), verificând astfel cine sau ce primește acces la rețea. De asemenea, au nevoie de o rețea wide-area securizată, definită de software (SD-WAN) și secure access service edge (SASE), pentru o conectivitate sigură. Motoarele de politici de acces trebuie să ofere permisiuni adecvate pe baza identității utilizatorului și a dispozitivului, locație, tip de dispozitiv și poziție pentru a stabili accesul securizat.

În acest sens, Fortinet oferă soluții de securitate de rețea de înaltă performanță care vă protejează rețeaua, utilizatorii și datele de amenințările în continuă evoluție. Cu un portofoliul extins de soluții de top și management centralizat, Fortinet permite consolidarea securității și oferă o infrastructură de securitate simplificată.

Sistemul de operare securizat dezvoltat de Fortinet, FortiOS 7.0, extinde considerabil abilitatea Fortinet Security Fabric de a oferi securitate constantă tuturor rețelelor, punctelor finale și cloud-urilor prin intermediul SASE și ZTNA. FortiOS 7.0 extinde vizibilitatea și controlul, asigură implementarea și aplicarea consecventă a politicilor de securitate și asigură gestionarea centralizată pe toată întregimea rețelei.

FortiOS 7.0 permite organizațiilor să-și desfășoare afacerile în siguranță, fără a-și compromite performanța sau protecția.

Oferirea unei poziții de securitate consecvente și dinamice permite utilizatorilor și dispozitivelor să acceseze aplicațiile de oriunde în lume cu o securitate care

evaluează și se ajustează automat pentru a se potrivi nivelului de risc.

Prin intermediul FortiGuard Labs, platforma de informații despre amenințări cibernetice și organizația de cercetare a Fortinet, aceștia oferă companiilor sisteme de securitate adaptabile, bazate pe inteligență artificială pentru o protecție continuă a datelor, utilizatorilor, dispozitivelor și aplicațiilor ce tranzitează între rețele, pentru a putea ține pasul cu volumul, sofisticarea și viteza amenințărilor cibernetice de astăzi.

Cu un ecosistem deschis pentru integrări externe, rețeaua poate fi extinsă la nivelul organizațiilor prin integrarea perfectă cu diverse soluții Fabric-Ready Partner.

Pentru mai multe detalii despre funcționalitățile Fortinet, cât și asistență de specialitate în implementarea serviciilor, accesează platforma crucial.ro.

Dacă ești sigur că Fortinet este soluția pentru a-ți transforma afacerea într-una remote, poți cere direct o ofertă aici!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6185 secunde