Anglia. Un super-iaht, evaluat la 6 milioane de lire sterline, a ars ca o torță

90
Anglia. Un super-iaht, evaluat la 6 milioane de lire sterline, a ars ca o torță - iahtfoc-1653833300.jpg

Articole de la același autor

Un super-iaht de 26 de metri, care valora 6 milioane de lire sterline și era ancorat în portul Toquay, din comitatul Devon, Anglia, s-a scufundat sâmbătă, după ce a luat foc din motive inexplicabile. Ambarcațiunea a ars ca o torță, relatează BBC.

Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului. Mai întâi s-a auzit o bubuitură, apoi flăcări uriașe și o coloană enormă de fum negru s-au înălțat în portul de agrement Princess Pier.
 

„A fost un adevărat spectacol, a fost pur și simplu o priveliște incredibilă”, a declarat un martor ocular. Oamenilor care se strânseseră în jur li s-a spus să părăsească zona pentru că ar putea avea loc o nouă explozie, iar mulțimea a fost îndrumată spre o distanță sigură.


Serviciile de urgență au declarat că este un incident major, iar poliția a evacuat apoi plaja și drumurile din apropiere.

Deflagrația a smuls ambarcațiunea din ancoră, iar pompierii s-au străduit să asigure vasul, pentru a nu pluti în derivă. Pompierii au stins focul după aproape șase ore, dar, în cele din urmă, iahtul s-a scufundat.

Din fericire, nu au fost victime. În schimb, Agenția de Mediu crede că la bord se aflau aproximativ 9 tone de motorină. Locuitorii din apropierea portului au fost sfătuiți să stea cu ferestrele închise din cauza degajărilor de fum și gaze.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9328 secunde