SUA acuză Beijingul că a restrâns și manipulat vizita, în China, a Comisarului ONU pentru Drepturile Omului

127
SUA acuză Beijingul că a restrâns și manipulat vizita, în China, a Comisarului ONU pentru Drepturile Omului - suaacuza-1653833403.jpg
Statele Unite şi-au exprimat sâmbătă preocuparea în ce priveşte posibilele limite impuse de Beijing vizitei în Xinjiang a Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, citat de AFP.

„Statele Unite rămân preocupate de vizita Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, şi a echipei sale în Republica Populară Chineză şi de eforturile acesteia din urmă de a restrânge şi manipula această deplasare”, a afirmat Antony Blinken într-un comunicat, adăugând că auspiciile acestei vizite nu au permis o evaluare completă şi independentă a situaţiei drepturilor omului, inclusiv în Xinjiang, în estul ţării.


Michelle Bachelet a afirmat sâmbătă, într-o videoconferinţă de presă, că vizita sa în China nu a fost o anchetă, dar a îndemnat Beijingul să oprească măsurile arbitrare ce vizează minoritatea musulmană uigură din Xinjiang.

Vizita a fost prima în China după 17 ani a unui Înalt Comisar pentru drepturile omului, transmite Agerpres.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4732 secunde