SUA ajută Ucraina cu 40 de miliarde de dolari

102
SUA ajută Ucraina cu 40 de miliarde de dolari - suaajutor-1652278384.jpg
Un pachet uriaș de sprijin american pentru Ucraina - în valoare de 40 de miliarde de dolari - a fost aprobat de Camera Reprezentanților din Statele Unite.

Legea merge acum în Senat, unde este de așteptat să fie adoptată.

Din cele 40 de miliarde de dolari, șase ar urma să permită echiparea Ucrainei cu blindate și să-i consolideze apărarea antiaeriană.


Alte nouă miliarde de dolari sunt pentru instituțiile democratice ucrainene. De asemenea, pachetul are o importantă componentă umanitară.
 

Președintele Joe Biden a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina în urmă cu două săptămâni, dar parlamentarii au decis să mărească finanțarea militară și umanitară.

Votul din Camera Reprezentanților transmite un mesaj clar că Statele Unite sunt alături de poporul Ucrainei împotriva agresiunii ruse, a declarat purtătoarea de cuvânt a administrației Biden, Jen Psaki.


„Asistența noastră până în prezent, împreună cu contribuțiile aliaților și partenerilor noștri, a fost esențială pentru a-i ajuta pe ucraineni să câștige bătălia pentru Kiev și să-și apere libertățile. Resursele suplimentare incluse în acest proiect de lege ne vor permite să trimitem mai multe arme, cum ar fi artileria, vehiculele blindate și muniția, în Ucraina. Și ne vor ajuta să ne refacem rezervele și să sprijinim trupele americane pe teritoriul NATO”, a spus Psaki.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7762 secunde