Antony Blinken şi-a început, la Riad, turneul în Orientul Mijlociu

61
Antony Blinken şi-a început, la Riad, turneul în Orientul Mijlociu - 1-1707209759.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit în Arabia Saudită, prima oprire a turneului său în Orientul Mijlociu pentru a încerca să contribuie la un armistiţiu în războiul dintre Israel şi Hamas din Fâşia Gaza, informează agenţia AFP.

Antony Blinken, a cărui ţară este principalul aliat al Israelului, face a cincea călătorie în regiune de la începutul războiului, pe 7 octombrie. După Riad, el urmează să se deplaseze în Qatar şi Egipt, două ţări care mediază în acest conflict, precum şi în Israel şi Cisiordania ocupată.

În întâlnirea de la Riad, secretarul de stat american şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat despre necesitatea unei coordonări regionale pentru a obţine o încheiere de durată a războiului din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

În Israel, Antony Blinken va insista asupra necesităţii de a permite ajutorului internaţional să pătrundă în Fâşia Gaza, asediată şi cufundată într-o criză umanitară majoră după patru luni de război. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3091 secunde