Austria apreciază eforturile Bulgariei de a proteja frontiera externă a UE

140
Austria apreciază eforturile Bulgariei de a proteja frontiera externă a UE - 1-1697010711.jpg

Articole de la același autor

Aflat în Bulgaria pentru o vizită de lucru, preşedintele Consiliului Naţional Austriac, Wolfgang Sobotka, a exprimat aprecierea ţării sale pentru eforturile Bulgariei de a proteja frontiera externă a UE.

Sobotka a declarat că Bulgaria este un partener valoros pentru Austria, în timpul vizitei sale la punctul de control al frontierei Kapitan Andreevo de la graniţa Bulgariei cu Turcia.

Preşedintele Adunării Naţionale Bulgare, Rossen Jeliazkov, care l-a însoţit pe Sobotka, a subliniat că ofiţerii de frontieră au prevenit mii de încercări de traversare ilegală. El a afirmat că, în timp ce provocarea de a menţine frontiera în siguranţă este uriaşă, Bulgaria se descurcă în cel mai bun mod posibil datorită ajutorului din partea partenerilor săi din UE.

Secretarul general în Ministerul de Interne, Zhivko Kotsev, a remarcat de asemenea că Bulgaria face o treabă extrem de reuşită în combaterea migraţiei ilegale. El a raportat o creştere semnificativă, cu peste 75%, a procedurilor penale legate de traficul de persoane şi o creştere cu 30% a condamnărilor. Kotsev a subliniat buna cooperare cu Turcia care contribuie la combaterea cu succes a migraţiei ilegale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9954 secunde