Blue Air a început să restituie banii pasagerilor pentru cursele anulate

265
Blue Air a început să restituie banii pasagerilor pentru cursele anulate - blueair-1673181593.jpg

Articole de la același autor

Compania Blue Air a început să restituie pasagerilor banii pentru cursele anulate în luna septembrie. La începutul acestui an, după luni de așteptare, românii care s-au îndreptat împotriva companiei low-cost, au început să își primească contravaloarea biletelor cumpărate.


Blue Air a început să restituie banii pasagerilor pentru cursele anulate. În aceste momente, compania aeriană Blue Air este în procedură de concordat, un mecanism de savgardare a companiilor, menit să prevină intrarea în insolvență. Totodată, aceasta este în proces de a fi preluată, în proporție de 75%, de către statul român, din cauză că nu și-a respectat obligațiile privind ajutoarele oferite pentru redresare, în urma pierderilor cauzate de pandemia de COVID-19.


Mai mult, pe 17 noiembrie 2022, Ministerul Finanțelor a anunțat că a executat scrisoarea de garanție.


Pe lângă cele 336 de milioane de lei ce reprezintă obligații de plată ce au rezultat după de a primit ajutor din partea statului, compania are restanțe fiscale de zeci de milioane de lei, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus poprire pe șase avioane ale operatorului low-cost.

Unul dintre românii norocoși care au reușit să își recupereze banii dați pe bilete pentru o cursă Blue Air este Tudor Apopi. Acesta a povestit pe un grup de Facebook dedicat clienților companiei aeriene, cum a reușit să primească contravaloarea biletelor cumpărate.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5252 secunde