Candidatura olandezului Mark Rutte la şefia NATO, susţinută de SUA, Marea Britanie şi Germania

98
Candidatura olandezului Mark Rutte la şefia NATO, susţinută de SUA, Marea Britanie şi Germania - 1-1708672959.jpg

Articole de la același autor

Favorit al Statelor Unite, Marii Britanii şi Germaniei la conducerea NATO, premierul olandez Mark Rutte este acum susţinut de trei din cele mai importante ţări ale alianţei pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg în acest post crucial, în plin război ruso-ucrainean, transmite agenţia AFP.

Din cauza absenţei unui acord între aliaţi cu privire la o nouă personalitate, actualul secretar general al NATO a fost renumit în funcţie vara trecută pentru încă un an. Norvegianul a condus aşadar această organizaţie timp de zece ani, o perioadă marcată de tensiuni din ce în ce mai mari cu Rusia.

Numele şefului demisionar al guvernului olandez, care este responsabil cu afacerile curente circulă insistent de luni de zile. Acum, Mark Rutte are sprijinul public a trei membri ai Alianţei Nord-Atlantice, începând cu cea mai importantă putere diplomatică şi militară a NATO, Statele Unite.

Washingtonul a transmis clar aliaţilor săi că prim-ministrul olandez va deveni „un secretar general excelent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9308 secunde