Orban îi reafirmă lui Stoltenberg sprijinul său pentru aderarea Suediei la NATO

150
Orban îi reafirmă lui Stoltenberg sprijinul său pentru aderarea Suediei la NATO - 1-1706169327.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Suediei la Alianţa Nord-Atlantică într-o convorbire telefonică purtată cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o zi după votul Turciei şi invitaţia Budapestei făcută premierului suedez, informează agenţia AFP.

„I-am reiterat sprijinul guvernului ungar pentru cererea Suediei”, a declarat Orban, adăugând că va continua să facă apel la parlament pentru a finaliza ratificarea cât mai curând posibil.

„O bună discuţie telefonică cu Viktor Orban”, a comentat la rândul său secretarul general al NATO, salutând sprijinul responsabilului ungar. „Aşteptăm cu nerăbdare ratificarea de îndată ce parlamentul îşi va relua activitatea”, a afirmat Stoltenberg.

Deputaţii urmează să se reunească din nou la mijlocul lunii februarie, dar problema nu se află pe ordinea de zi în acest stadiu.

Parlamentul turc a ratificat, marţi, intrarea Suediei în Alianţa Nord-Atlantică, marcând astfel sfârşitul a 20 de luni de negocieri. Astfel, Ungaria rămâne singura ţară care nu a ratificat aderarea Suediei la NATO. Budapesta, care şi-a dat sprijinul de principiu, dar care trenează de luni de zile ratificarea, cere Stockholmului sa înceteze politica de denigrare la adresa guvernului ungar, acuzat de derivă autoritaristă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6567 secunde