Şefa guvernului eston îşi manifestă interesul pentru funcţia de secretar general al NATO

215
Şefa guvernului eston îşi manifestă interesul pentru funcţia de secretar general al NATO - 1-1700037335.jpg

Articole de la același autor

Şefa guvernului Estoniei, Kaja Kallas, a afirmat că ar dori să fie avută în vedere pentru funcţia de secretar general al NATO după plecarea lui Jens Stoltenberg, a relatat Politico, preluat de agenţia Reuters. Vorbind la o conferinţă la Washington, Kaja Kallas a răspuns „da” atunci când a fost întrebată dacă ar dori să fie avută în vedere pentru acest rol.

Ea a fost un critic principal al Rusiei în UE şi NATO şi a insistat pentru planuri de apărare mai cuprinzătoare pentru cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, care au toate graniţă cu Rusia. Diplomaţi din cadrul NATO au spus, totuşi, că şefa guvernului eston ar putea fi considerată prea agresivă de unii membri ai Alianţei.

Stoltenberg se află în funcţie din 2014 şi urmează să se retragă în octombrie 2024. Mandatul său a fost prelungit, în iulie, pentru a patra oară, cele 31 de state din Alianţă optând să menţină în post un lider experimentat în loc să se pună de acord asupra unui succesor în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina, la porţile NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2886 secunde