Jens Stoltenberg: Sprijinul manifestat de Erdogan faţă de Hamas nu pune probleme pentru NATO

478
Jens Stoltenberg: Sprijinul manifestat de Erdogan faţă de Hamas nu pune probleme pentru NATO - 230917080501jensstoltenbergpress-1699617431.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că sprijinul manifestat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan faţă de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată în război cu Israelul, nu creează probleme pentru alianţa militară nord-atlantică, relatează vineri dpa, citată de stiri.tvr.ro


"Niciodată nu e uşor când avem opinii diferite în interiorul alianţei", a mărturisit secretarul general al NATO într-un interviu acordat agenţiei de presă germane.

Acest lucru "nu afectează însă ce facem sau ce nu facem, întrucât nu jucăm un rol în acel conflict specific", a explicat Stoltenberg.

El a respins totodată speculaţiile în sensul că tăcerea membrilor NATO referitor la poziţia lui Erdogan ar putea avea legătură cu aşteptata ratificare de către Turcia a aderării Suediei la Alianţă.

"Sunt două chestiuni foarte separate", a asigurat secretarul general al NATO.

Poziţia preşedintelui turc nu a fost criticată în mod deschis de aliaţii săi din NATO, între care se numără şi cancelarul german Olaf Scholz, care ar urma să-l primească pe Erdogan săptămâna viitoare la Berlin.

După declanşarea conflictului Israel-Hamas, Erdogan s-a referit la mişcarea islamistă ca fiind o grupare "de eliberare", în timp ce SUA şi UE, care sunt aliate cu Turcia prin NATO, consideră Hamas organizaţie teroristă.

De asemenea, ca rezultat al acestui război - soldat cu cel puţin 1.400 de morţi în Israel în atacul Hamas din 7 octombrie şi peste 10.500 în Gaza în represaliile israeliene, potrivit Ministerului sănătăţii ai Hamas -, Erdogan a rupt contactele cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde