Israelul consideră că Autoritatea Palestiniană, în forma sa actuală, nu ar trebui să guverneze Gaza

3870
Israelul consideră că Autoritatea Palestiniană, în forma sa actuală, nu ar trebui să guverneze Gaza - 1-1699864853.jpg

Articole de la același autor

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ridicat noi îndoieli cu privire la viitorul Fâşiei Gaza, afirmând că Autoritatea Palestiniană (AP), în forma sa actuală, nu ar trebui să preia conducerea enclavei de coastă, relatează agenţia Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, Netanyahu şi-a exprimat nemulţumirile de lungă durată faţă de programa şcolară a Autorităţii Palestiniene, despre care a spus că incită la ură împotriva Israelului, precum şi faţă de politica acesteia de a acorda salarii familiilor palestinienilor aflaţi în închisorile israeliene.

„O astfel de organizaţie nu ar trebui să preia conducerea în Gaza. Avem nevoie de o autoritate diferită”, a spus Netanyahu.

În replică, Nabil Abu Rudeineh, un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, a declarat că israelienii încearcă să perpetueze diviziunile dintre cele două teritorii palestiniene - Cisiordania şi Gaza, ocupate de Israel. „Încercările israeliene de a separa Gaza de Cisiordania vor eşua şi nu vor fi permise, indiferent de presiuni”, a spus acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4395 secunde