Câștigătorul premiului IMO, pe anul 2022, remarcat pentru curajul excepțional pe mare

140
1

Articole de la același autor

Pe data de 2 noiembrie 2022, în cadrul celei de-a 106-a reuniuni a Comitetului pentru siguranță maritimă al Organizației Maritime Internaționale, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor IMO pentru curaj excepțional pe mare.

Câștigător al premiului pe anul 2022 a fost desemnat ofițerul Bo Xu, șeful de echipaj al petrolierului „Jian Qiao 502”, pentru următoarele fapte:

În dimineața zilei de 12 decembrie 2021, pe timp de furtună, cargoul „Tian Feng 369” a suferit o avarie și a început să se scufunde, într-o zonă situată la 30 de mile marine nord-est de golful Zhifu. Tancul petrolier „Jian Qiao 502”, care se afla în drum spre portul Dongguan, și-a schimbat cursul fără întârziere, pentru a ajuta nava aflată în primejdie.

După o oră și jumătate de căutări, Bo Xu a zărit o plută de salvare în derivă, plină cu apă de mare și care transporta doi supraviețuitori. Când tancul s-a apropiat de plută, echipajul și-a dat seama că supraviețuitorii erau prea slăbiți pentru a se lega, în siguranță, cu o frânghie aruncată spre ei.

Atunci, ofițerul Bo Xu a sărit în apele înghețate fără să ezite și a înotat spre plută, luptând cu valurile înalte și curenții puternici. După mai multe încercări, a ajuns la pluta de salvare și a legat frânghiile de supraviețuitori, care au fost transferați cu succes pe puntea tancului petrolier, cu ajutorul celorlalți membri ai echipajului.

La întoarcerea pe navă, șeful de echipaj a efectuat imediat resuscitarea de urgență a ambilor supraviețuitori, în ciuda oboselii și a frigului de care suferea. În cele din urmă, unul dintre cei salvați a fost readus la viață. Cel de al doilea, din păcate, a murit din cauza hipotermiei. Bo Xu a fost nominalizat pentru premiu de către China.

În cadrul ceremoniei, alți cinci navigatori nominalizați vor primi certificate de laudă pentru actele lor de vitejie, iar șase marinari vor primi scrisori de laudă.

Navigatorii nominalizați au fost selectați de un complet de judecători, a cărui recomandare a fost aprobată de Consiliul IMO. Câștigătorul premiului pe anul 2022 a fost desemnat dintr-un număr de 41 de nominalizări făcute de 17 state membre IMO și de două organizații neguvernamentale, cu statut consultativ la IMO.



Comentează știrea

Marinarul Marin
11 septembrie 2022
unul dintre cei salvați

Cam asta e viata, lauda celor vii si povestea chimezeasca. Fiecare in credinta lui se duce, chiar si in neant. In pamant sta bine osul. Era cu cosciug si mortul transpus in varianta romantata, acuma privit in sens larg fara a mai implica altceva focul, etc. Nici hrana la pesti nu era rau, dar sa-ti fi fost asta dorinta ?

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 11 Septembrie 2022
Stire din Actual : Fraudă on-line de milioane de euro
Pagina a fost generata in 1.4862 secunde