Criză neobișnuită în Portugalia. Cadavrele nu se mai descompun

344
3
Criză neobișnuită în Portugalia. Cadavrele nu se mai descompun - ogjlzguwowu0yjg2ogzjmwmwzgnjngy3-1667647040.jpg
Portugalia se confruntă cu o criză complet neobișnuită. Mai exact, numai în Porto, între 55 și 64% dintre persoanele decedate în intervalul 2006 și 2015 nu s-au mai descompus, ci s-au mumificat complet sau parțial, iar ceea ce e și mai bizar este că nimeni nu știe încă de ce se întâmplă asta, scrie stiripesurse.ro 


Cercetătorii portughezi au analizat deja mai multe mostre de sol pentru a identifica potențialii factori care pot duce la oprirea procesului de descompunere: contaminarea cu metale grele, aciditate, temperatură, umiditate etc. Până în prezent, nu au descoperit nimic care să indice o schimbare a valorilor normale, relatează Business Insider.


În mod normal, susțin aceiași cercetători, mumificarea naturală se petrece spontan, atunci când corpul este expus unor condiții speciale, cum ar fi cele din zonele deșertice sau din zona ghețarilor, atunci când procesul de descompunere este, pur și simplu, blocat. Dar astfel de condiții nu se regăsesc în Portugalia.


O posibilă explicație, care este verificată în acest moment, este cea legată de alimentație, precum și de abuzul de alcool, medicamente și tutun. Până la aflarea unui răspuns, autoritățile portugheze le-au cerut oamenilor să opteze, mai degrabă, pentru incinerarea rudelor defuncte, decât pentru înhumarea lor.




Comentează știrea

Micul Mazgalici
5 noiembrie 2022
Mirific, pt. expozitie !

Ce sa zic si eu, 3-4 anisori la litera greu de tot, dar minunatie ca asta e prima data cind vad. Abia astept de 7 anisor sa fie si de buchie cum trebuie, nu ase ca mai vad dar nu deslusesc traducerea. Cand o sa fiu mare cu manusite mele de pictorita merg acolo sa scriu la amintire.

Indonezie
5 noiembrie 2022
catre Alina Nepriceputa si buna la suflet

Cu Alinele asta e teroare, acuma 1 saptamana la caracter cu unul Traienel, ieri alta la dracovenii si cu Habar N-am de Geografie. Mergi Duduie la Geograful Directorescu fara de Intelegere si intreaba de coordonate google de Indonezia. Asa e obiceiul taranei pe acolo, e de suflet bun asta, numai cei de noroc au asta la intregirea relatiei-umane "Cadavrele nu se mai descompun". Eu am cunoscut Aline multe, dar alea ale mele cum trebuie, regulamentar. Astea de pe aici toate haimana cu tartacuta !

Ramana
5 noiembrie 2022
Hainele noi de Tabou

Pe acolo cu coordonatele alea, e cu ritual si traditie. Imediat de Nou-Nout Totul si Pereche, ca de protocol.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde