Cum să îţi organizezi mai uşor bugetul pentru Sărbători: trucuri utile

171
Cum să îţi organizezi mai uşor bugetul pentru Sărbători: trucuri utile - michelin-1701780343.png
Perioada Sărbătorilor implică deseori o mulţime de cheltuieli, de la cadouri şi până la decoraţiuni sau preparate pentru masa festivă. Asta nu înseamnă că bugetul tău trebuie neapărat să sufere. Atunci când îţi gestionezi banii corect şi faci pregătiri din timp, ai toate şansele să păstrezi echilibrul finanţelor tale.

Citeşte mai jos cum poţi să îţi organizezi uşor bugetul pentru Sărbători şi ce trucuri utile poţi să pui în aplicare:

Foloseşte o aplicaţie pentru buget

Ca să îţi fie mai uşor să îţi gestionezi banii, atât în preajma Sărbătorilor, cât şi în orice altă perioadă din an, o aplicaţie pe telefon îţi poate fi de folos. Găseşti o mulţime de variante de aplicaţii pentru înregistrarea cheltuielilor şi încasărilor, aşa că nu contează ce tip de telefon sau de sistem de operare ai.

Cu ajutorul unei astfel de aplicaţii va fi mai uşor să îţi împarţi exact cheltuielile, să vezi cât poţi aloca pentru bugetul de Sărbători şi să îţi drămuieşti mai bine banii.

Dacă nu vrei să foloseşti o aplicaţie pe mobil, există şi varianta clasică: o agendă pentru bugete, unde să îţi notezi toate veniturile şi cheltuielile. Dacă vrei ca totul să fie mai simplu, găseşti agende gata realizate pentru astfel de activităţi, cu secţiuni tipărite pentru a-ţi face munca mai uşoară. Desigur, ai şi opţiunea de a folosi un planner digital, pe care îl cumperi şi îl descarci pe laptop sau calculator.

Stabileşte cheltuielile prioritare

Cheltuielile prioritare iarna nu sunt neapărat legate de masa de Sărbători şi de cadourile de Crăciun. Spre exemplu, în sezonul rece trebuie să îţi pui cauciucuri de iarnă. Cauciucurile de iarnă sunt o cheltuială prioritară, fie că este nevoie să le achiziţionezi şi să le montezi sau doar să le montezi.

Desigur, chiar şi astfel de cheltuiteli se pot evita, în funcţie de cum vrei să îţi gestionezi bugetul. În loc de cauciucuri de iarnă poţi opta pentru anvelope allseason, descopera gama completa pe Emag.

Pentru fiecare persoană sau familie în parte, cheltuielile prioritare variază. Poate nu ai nevoie de cauciucuri de iarnă, insă îți trebuie electrocasnice noi sau ghete pentru zăpadă. Înainte de a stabili cum vei gestiona bugetul de Sărbători, elimină din ecuaţie cumpărăturile absolut necesare pe care trebuie să le faci în aceeaşi perioadă.

Nu alege cadouri doar pentru a impresiona

Nu trebuie să faci cadouri scumpe doar pentru a face o impresie bună. Un dar este un gest de apreciere sau iubire şi este mult mai important să îl faci din suflet, deşi poate părea un clişeu. Ce este cel mai important la un cadou? Ca acesta să fie pe gustul persoanei ce urmează să îl primească.

Este inutil să faci cadou un parfum scump, de nişă, unei persoane care nu se dă cu parfum. Oricât de preţios ar fi acesta, persoana în cauză nu îl va folosi. De aceea, tine întotdeauna cont de personalitatea, pasiunile şi stilul celui sau celei ce va primi darul din partea ta.

Setează limite pentru cardurile de credit

Cardurile de credit pot fi un adevărat ajutor, însă este important să ştii când şi cum să le foloseşti. Să te îndatorezi peste măsură cu ocazia Sărbătorilor nu este deloc o mişcare smart. Dacă vrei neapărat să foloseşti cardul de credit pentru cheltuielile de Crăciun, încearcă să setezi limite adecvate. În acest fel, vei evita o mulţime de griji în noul an şi vei cheltui inteligent.

De asemenea, înainte de a folosi cardul de credit, gândeşte-te de două ori. Este aceasta o cheltuială necesară sau doar un moft? Vei regreta mai târziu această achiziţie? Cea mai bună soluţie este să aştepţi câteva zile atunci când apare impulsul de a cumpăra ceva. Dacă în două zile nu mai simţi nevoia urgentă de a achiziţiona respectivul lucru, atunci acesta nu era cu adevărat important.

Gândeşte-te la cadouri simbolice

Dacă vrei să îţi protejezi bugetul, ia în considerare darurile simbolice. Acestea sunt o super alegere pentru a le arăta celor dragi că îţi pasă, fără să cheltui sume mari de bani. Printre cele mai inspirate alegeri se număra decoraţiunile cu tematică de Crăciun, brăţările cu şnur sau chiar obiectele personalizate.

Profită de reduceri

Fie că vrei să faci un dar util pentru maşină, precum jante de aliaj 16 noi ori vrei să cumperi un dar simplu, cum ar fi produsele de îngrijire, este o super idee să profiţi mereu de reduceri. Urmăreşte site-urile şi magazinele ce au campanii de reduceri în perioada noimebrie-decembrie şi profită de ofertele cu adevărat avantajoase.

Pentru a-ţi proteja bugetul în luna cadourilor, este o idee bună să te ocupi de pregătiri din timp. Începe prin a utiliza o aplicaţie pentru budgeting, care te va ajuta să identifici cheltuielile lunare, dar şi să observi dacă faci risipă. La capitolul cadouri, nu te grăbi să faci daruri grandioase, ci mai degrabă axează-te pe lucruri simbolice.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5154 secunde