Dănuț Culețu contestă, la forurile europene, hotărârea de guvern prin care prefecții au fost schimbați pe criterii politice

342

Articole de la același autor

Fostul prefect Dănuț Culețu și-a înaintat marți demisia din funcția de inspector guvernamental. Culețu va reveni în viața politică săptămâna viitoare.

Dănuț Culețu a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că marți și-a înaintat demisia din funcția de inspector guvernamental, documentul ajungând pe masa premierului Emil Boc.
Odată cu ieșirea sa din sistem, Culețu a criticat dur aplicarea principiului mobilității în cazul foștilor prefecți și subprefecți care au fost detașați în diferite colțuri ale țării, "la 500 de km de localitatea de domiciliu", încălcându-se numeroase principii. În această situație sunt 105 inspectori guvernamentali, cei mai mulți dintre ei acuzând "maniera netransparentă, discriminatorie, nelegală și abuzivă a aplicării principiului mobilității", schimbarea lor intervenind, de fapt, pe criterii politice.
În legătură cu această problemă, Culețu a anunțat că, în numele asociației, va sesiza Comisiile pentru abuzuri din cadrul Camerei Deputaților și Senatului, dar și Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Europei, Comitetul Regiunilor și alte foruri competente.
Culețu va înainta aceste sesizări în calitatea sa de președinte al asociației, mandatul lui urmând a se încheia odată cu înregistrarea la tribunal a hotărârii de alegere a noului lider, Constantin Strujan, prefect de Harghita.
Ultima întâlnire a Asociației Prefecților și Subprefecților din România (APSDR) a avut loc în perioada 10 - 12 aprilie, la Tușnad.

Din nou, liberal
În legătură cu revenirea sa în Partidul Național Liberal, Dănuț Culețu a lăsat să se înțeleagă că acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, săptămâna viitoare. "Până săptămâna viitoare sunt liber și independent", a declarat fostul prefect care a anunțat că după Paște urmează să facă un anunț oficial și în acest sens.
Odată cu revenirea în partid a lui Culețu, PNL va fi marcat, cu siguranță, și de o serie de schimbări. Revenirea fostului prefect în partidul care l-a propulsat în activitatea administrativă coincide și cu pregătirea liberalilor pentru alegeri pe plan intern. Unul dintre fotoliile rămase, oarecum, disponibile și pentru care au început să se anunțe deja pretendenți (Adrian Bratu) este cel de la conducerea organizației municipale a partidului. Sunt destui, însă, printre liberali care susțin că se simte nevoia unei schimbări și la șefia organizației județene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8546 secunde