Descoperire incredibilă în Egipt: Tunelul secret ce duce la mormântul Cleopatrei

459
Descoperire incredibilă în Egipt: Tunelul secret ce duce la mormântul Cleopatrei - tunel-1667932304.jpg
Descoperire istorică în Egipt. Arheologii au găsit un tunel secret ce ar duce chiar la mormântul Cleopatrei, ultima regină a Egiptului antic, potrivit Realitatea


Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților a anunțat descoperirea incredibilă a unui tunel tăiat adânc în stâncă, sub pământ, în zona Templului Taposiris Magna, la vest de Alexandria.

Tunelul masiv, descris ca un „miracol geometric” se întinde pe 1.300 de metri și are o adâncime de 13 metri.


Zona Templului Taposiris Magna a fost cercetată de arheologi în căutarea mormântului de mult pierdut al reginei Cleopatra, ultima conducătoare a Egiptului făurit de grecul reformator Prolemeu Soter. Cleopatra, regină și faraon, a condus Egiptul între anii 51-30 î.Hr. Cleopatra a murit prin sinucidere după ce soțul ei, generalul roman Marc Antoniu, s-a sinucis.


Tunelul a fost descoperit de arheologul Kathleen Martinez de la Universitatea din Santo Domingo, care a fost implicată de mult timp în cercetări despre Cleopatra. Martinez a plecat pentru prima dată în Egipt în căutarea mormântului Cleopatrei în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Potrivit noilor cercetări, s-a mai descoperit că o parte a tunelului este scufundată sub apă, ceea ce ar confirma teoria conform căreia fundațiile Templului Taposiris Magna sunt, de asemenea, sub apă. Cel puțin 23 de cutremure au lovit coasta egipteană între anii 320 și 1303 d.Hr., ceea ce ar explica și prăbușirea și scufundarea unei părți din Templul Taposiris Magna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9967 secunde