Foarte multe persoane evacuate în urma inundaţiilor din Pakistan

91
Foarte multe persoane evacuate în urma inundaţiilor din Pakistan - inundatii-pakistan-1692884279.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din sate inundate în provincia Punjab din Pakistan, după ce India a deversat mai multe mii de metri cubi de apă într-un râu care străbate cele două ţări, au anunţat miercuri reprezentanţii serviciilor pakistaneze de salvare, informează AFP.

Câteva sute de sate din Punjab, o provincie din partea central-estică a Pakistanului, au fost acoperite de apele aduse de o viitură produsă pe râul Sutlej, iar mii de hectare cu terenuri agricole, în special plantaţii, au fost distruse.

„Am salvat 100.000 de persoane şi le-am transferat în locuri mai sigure”, a declarat Farooq Ahmad, purtător de cuvânt al serviciilor de salvare din Punjab.

După ce s-a confruntat cu ploi musonice diluviene care au provocat inundaţii, India a deversat duminică în râul Sutlej aproape 85.000 de metri cubi pe secundă de apă din rezervoarele sale, potrivit lui Mohsi Naqvi, şeful guvernului din Punjab, cauzând astfel inundaţii în aval, în teritoriul pakistanez.

Digurile construite pentru protejarea localităţilor nu au rezistat şi sute de sate nu mai sunt accesibile prin intermediul căilor rutiere.

Operaţiunile de salvare continuă în zonele inundate, unde autorităţile pakistaneze sunt nevoite să folosească bărci pentru a duce la adăpost bărbaţi, femei, copii şi animale domestice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5567 secunde