Franţa: 100 de ameninţări cu bombă în aeroporturi de la 18 octombrie

638
Franţa: 100 de ameninţări cu bombă în aeroporturi de la 18 octombrie - frenchairportshavebeenevacuated5-1698754868.jpg
În total 100 de ameninţări cu bombă au vizat aeroporturile franceze începând de la 18 octombrie, a anunţat marţi ministrul transporturilor Clement Beaune, precizând că nu toate proveneau de la aceeaşi adresă de e-mail, informează France Presse.

"Vom depune o plângere de fiecare dată, nu vom lăsa nimic să treacă", a comentat Beaune la canalul de ştiri LCI.

"Am primit în total 100 de alerte în aeroporturile franceze, ceva mai puţin în ultimele zile, tocmai pentru că există această poziţie foarte fermă", a precizat el.

În Gare-de-Lyon din Paris, o persoană a fost arestată şi procedurile judiciare sunt în desfăşurare, a spus ministrul, adăugând că au existat de asemenea câteva cazuri de tentative de atac cibernetic.

Pe lângă ameninţările cu bombă, "aproape s-au dublat numărul de sesizări privind bagaje abandonate în gări şi aeroporturi", a adăugat ministrul.

Franţa a ridicat la maximum nivelul de alertă al planului Vigipirate împotriva atentatelor de la asasinarea profesorului Dominique Bernard la 13 octombrie în liceul său din Arras (nord) de către un tânăr înregistrat pe listele cu suspecţi de radicalizare islamistă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde