Georgia Meloni o invită pe Ursula von der Leyen în „hotspotul” pentru migranţi din Lampedusa

120
Georgia Meloni o invită pe Ursula von der Leyen în „hotspotul” pentru migranţi din Lampedusa - 1-1694937846.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a invitat-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în aşa numitul „hotspot” din Lampedusa, în urma creşterii fără precedent a sosirilor de migranţi în insula din Mediterana în ultimele zile, relatează agenţia DPA.

Meloni a implorat-o pe lidera UE să viziteze insula „pentru a realiza personal gravitatea situaţiei în care ne aflăm”, într-un mesaj video pe platforma X (fostă Twitter).

În ultimele zile, mii de migranţi au ajuns cu bărcile pe mica insulă dintre Sicilia şi Africa de Nord. Doar marţea trecută, peste 5.000 de persoane au ajuns în Lampedusa - mai multe decât oricând într-o singură zi. La un moment dat, în centrul de recepţie erau în jur de 6.800 de persoane.

Datorită apropierii sale de oraşul de coastă tunisian Sfax, Lampedusa este de mult timp un hotspot de migraţie pentru oameni care încearcă să ajungă in Europa. Consiliul municipal al insulei a declarat stare de urgenţă miercuri seară, ca răspuns la situaţie.

„Presiunea migratorie pe care o experimentează Italia de la începutul acestui an este nesustenabilă”, a spus Meloni. „Cu toate acestea, este clar că Italia şi Europa nu pot face faţă numărului de migranţi care sosesc pe ţărmurile sale”, a adăugat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.293 secunde