Grevă din cauza creşterii dramatice a preţului biletelor pentru a vedea dragonii de Komodo

70
Grevă din cauza creşterii dramatice a preţului biletelor pentru a vedea dragonii de Komodo - fondindonezia-1659637615.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii din sectorul turistic indonezian au intrat în grevă din cauza unei creşteri dramatice a preţului biletelor pentru a vedea dragonii de Komodo, informează BBC. Vizitatorii vor trebui să plătească acum 3.750.000 de rupii (206,40 lire sterline) pentru a vizita principalele insule din Parcul Naţional Komodo - faţă de 200.000 de rupii (11 lire sterline) înainte.

Guvernul speră să limiteze numărul de vizitatori şi să protejeze aceste reptile de dimensiuni mari, aflate pe cale de dispariţie, de supraexpunerea la oameni. Lucrătorii locali sunt însă de părere că această măsură va speria turiştii, ceea ce va duce la diminuarea drastică a veniturilor lor.

Indonezia găzduieşte circa 3.300 de dragoni de Komodo, potrivit Reuters. Cea mai mare şopârlă din lume, dragonul de Komodo (denumit şi varanul uriaş sau varanul de Komodo) are dinţii ascuţiţi ca briciul, o muşcătură veninoasă şi poate ajunge la trei metri lungime.


Aspectul lor unic, asemănător cu cel al dinozaurilor, atrage numeroşi turişti din întreaga lume. 220.000 de persoane au vizitat Parcul Naţional Komodo în 2019 pentru a vedea în carne şi oase această reptilă pe cale de dispariţie.

Guvernul local speră că preţurile majorate ale biletelor vor reduce acest număr, ajutând la întoarcerea pe insule a proprietarilor lor de drept - varanii uriaşi.


În replică, 700 de lucrători locali care depind de turism se vor afla în grevă până la sfârşitul lunii august.

Servianus Setiawan, un operator de turism din apropiere, a declarat că planurile guvernului constituie o ameninţare pentru localnicii care supravieţuiesc din turism.


„Susţinem conservarea Komodo-ului, dar vă rugăm să veniţi cu o sumă rezonabilă, astfel încât să putem proteja dragonii de Komodo, iar oamenii a căror viaţă depinde de turism să poată trăi”, a declarat el pentru AFP.

Guvernatorul local, Viktor Laiskodat, a fost de acord că informaţiile despre creşterea tarifului ar fi putut fi comunicate mai bine, dar a declarat că nu va renunţa la majorarea de 18 ori a preţului la bilete, potrivit AFP.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de încercări ale oficialilor locali de a limita numărul de vizitatori pe insulă - în speranţa de a proteja speciile de varani aflaţi pe cale de dispariţie.


Parcul Naţional Komodo se află în provincia indoneziană Nusa Tenggara de Est - o regiune cu 500 de insule, considerată una dintre cele mai sărace din arhipelagul indonezian, ceea ce face ca banii obţinuţi din turism să fie vitali pentru economia locală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9561 secunde