Hackerii ruși au piratat e-mailurile Pentagonului

87
Hackerii ruși au piratat e-mailurile Pentagonului - pentagon-1438930753.jpg
Pirați informatici din Rusia au lansat un atac cibernetic sofisticat împotriva unui sistem de e-mailuri neconfidențiale al Statului Major interarme de la Pentagon, au declarat sub acoperirea anonimatului oficiali americani citați, joi, de canalul de televiziune NBC News.

Sistemul de email este debranșat de 15 zile, atacul având loc la 25 iulie. În jur de 4.000 de civili și militari care lucrează pentru Statul Major interame foloseau acest program de corespondență electronică.

Pentagonul a confirmat că a scos din circuit sistemul, pentru a efectua o anchetă aprofundată, dar nu a dat detalii despre atac, transmite Digi24.ro

Potrivit NBC, atacul a fost automatizat și a reușit, în mai puțin de un minut, să extragă și să redifuzeze pe internet informațiile piratate. Atacul cibernetic a fost coordonat prin intermediul unor conturi criptate de pe rețelele de socializare.

Guvernul rus nu este direct acuzat că ar fi la originea atacului. Însă gradul lde sofisticare al atacului arată, fără drept de apel, că a fost întreprins de oameni care lucrează pentru o agenție guvernamentală.

Pagina a fost generata in 0.4665 secunde