Încearcă gustul inegalabil al bunătăților gătite la cuptorul pe lemne

79
Încearcă gustul inegalabil al bunătăților gătite la cuptorul pe lemne - cuptorculemne-1666018420.jpg

Articole recomandate

În ultima perioadă, tot mai mulți români sunt pur și simplu fascinați de ideea de a-și construi acasă, unul dintre fermecătoarele modele de gratare de gradina sau cuptoare pe lemne, extrem de practice pentru gătitul în aer liber. Tocmai de aceea, meșterii sibieni de la Pefoc ne vor explica de ce aceste dispozitive de gătit în aer liber, au început să fie atât de populare în preferințele românilor de pretutindeni!

 

Nici o reuniune de familie sau petrecere în aer liber, nu este completă fără deliciile culinare gustoase și sănătoase făcute pe grătar sau fără o pizza preparată în cuptorul pe lemne. Dacă doriți să folosiți grătarul în mod regulat și să vă bucurați de rețete sau tehnici de gătit noi, aveți nevoie de un grătar sau de un cuptor care să se ridice cu adevărat la așteptările voastre.

 

În primul rând, luați în considerare stilul de gătit și alimentele pe care vreți să le pregătiți pe el. Dacă sunteți adeptii gătitului lent (slow cooking), luați în considerare un grătar de tip “kamado” sau un afumător. În schimb, un cuptor pizza lemne este ideal pentru cei care adoră acest preparat, mai ales că sunt minunate și pentru coacerea pâinii, a plăcintelor sau a altor delicatese culinare.

 

Cuptoarele din lut pe lemne au și ele un rol aparte, în primul rând prin aspectul lor deosebit, dar și prin impactul pe care îl oferă gustului final si aromelor mâncărurilor gătite încet, la focul lemnelor care ard tihnit! Există deci, mai multe tipuri de grătare dintre care puteți să alegeți, iar optarea pentru un anumit tip este personală. Dincolo de propriile obiceiuri alimentare și preferințe, înțelegerea diferitelor stiluri de gătit în aer liber este crucială.

 

Grătarele și cuptoarele de grădina, pe lângă că sunt foarte utile într-o gospodărie, pot reprezenta mai ales și un element de design care adaugă un boost de farmec acolo unde sunt construite. În plus, sunt ideale pentru prepararea unor cantități mai mari de mâncare, deoarece, de obicei, beneficiază de mult mai mult spațiu de pregătit/gătit, în comparație cu variantele de grătare standard pe cărbuni sau gratar pe gaz.

 

Acestea sunt potrivite pentru cei care nu se grăbesc în pregătirea festinurilor memorabile, fiind ideale pentru grătirea oricărui fel de mâncare în cantități suficient de mari pentru familia lărgită sau pentru petreceri alături de toți prietenii tăi. În plus, sunt durabile și rezistente la intemperii, nu trebuie să fie depozitate și propun o atmosferă mai caldă, decât cele din inox.

 

Așa cum spuneam, construirea unui cuptor de grădină nu este un proces complicat, însă, pentru rezultate optime, trebuie acordată atenție pașilor necesari precum: alegerea locului, forma și dimensiunea, suprafața necesară și nu în ultimul rând, alegerii materialelor de construcție potrivite expunerii la temperaturi extreme.

 

Așadar, intră pe site-ul meșterilor sibieni www.pefoc.ro și alege dintr-o gamă variată de grătare și cuptoare de grădină, modelul preferat de tine! Tot aici, vei avea acces și la o gamă de peste 9000 de produse disponibile din stoc propriu, soluții alternative premium precum, șeminee pe lemne, pe gaz sau peleți, șeminee decorative electrice sau cu bioethanol, sobe rustice sau moderne, coșuri de fum profesionale, alături de alte accesorii și materiale specializate universului termicelor de calitate superioară!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde