Israelul se apără: Acuzaţiile de genocid sunt rupte de realitate

139
Israelul se apără: Acuzaţiile de genocid sunt rupte de realitate - israelul-1716134723.jpg

Articole de la același autor

Plângerea de genocid împotriva Israelului, prin intermediul căreia Africa de Sud a cerut celei mai înalte instanţe judiciare a ONU să ordone o încetare a focului în Fâşia Gaza, este total ruptă de realitate, a declarat reprezentantul Israelului în faţa completului de judecată, relatează agenţia AFP.

„Africa de Sud prezintă curţii pentru a patra oară un tablou complet rupt de fapte şi de circumstanţe”, a declarat reprezentantul Israelului, Gilad Noam, în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga. „Un război tragic este în curs de desfăşurare, dar nu există niciun fel de genocid”, a insistat Gilad Noam.

Pretoria a cerut CIJ să ordone Israelului să înceteze incursiunea sa la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, esenţială - potrivit Israelului - pentru eliminarea militanţilor grupării islamiste palestiniene Hamas.

Avocaţii Pretoriei au declarat la CIJ că „genocidul comis de Israel a atins un nivel oribil”, menţionând gropi comune, acte de tortură şi blocarea ajutorului umanitar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2878 secunde