Benny Gantz ameninţă cu demisia din cabinetul de război în lipsa unui plan postbelic în Fâşia Gaza

133
Benny Gantz ameninţă cu demisia din cabinetul de război în lipsa unui plan postbelic în Fâşia Gaza - 1-1716193335.jpg

Articole de la același autor

Principalul rival al lui Benjamin Netanyahu, Benny Gantz, i-a dat trei săptămâni premierului israelian pentru a adopta un plan de acţiune strategic, în special pentru perioada postbelică în Fâşia Gaza, altfel va demisiona, scrie agenţia AFP.

„Cabinetul de război trebuie să formuleze şi să aprobe până la 8 iunie un plan de acţiune pentru realizarea a şase obiective strategice de importanţă naţională”, a declarat Benny Gantz într-un discurs televizat, afirmând că, în caz contrar, va fi constrâns să demisioneze din guvern.

Lider al Partidului Uniunii Naţionale (centru-dreapta) şi fost ministru al apărării, Gantz s-a alăturat cabinetului de război de uniune naţională după atacul fără precedent lansat pe 7 octombrie în Israel de către Hamas, care s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili.

Cabinetul are cinci membri, principalii trei fiind Netanyahu, Gantz şi ministrul apărării, Yoav Gallant.

Unul dintre obiectivele planului trebuie să fie instituirea unei administraţii americano-europeano-arabo-palestiniene care va gestiona afacerile civile în Fâşia Gaza şi va pune bazele unei alternative viitoare care să nu fie nici Hamas, nici Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, alungat din Fâşia Gaza în 2007 de Hamas, a explicat Gantz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4501 secunde