Kamala Harris pune avortul în centrul campaniei pentru alegerile din 2024, din SUA

71
Kamala Harris pune avortul în centrul campaniei pentru alegerile din 2024, din SUA - 1-1682489762.jpg

Articole de la același autor

„Nu ne vom lăsa intimidaţi”: vicepreşedinta americană, Kamala Harris, a lansat o ferventă pledoarie pentru avort, punând această problemă arzătoare în centrul campaniei pentru 2024, notează agenţia AFP.

Democrata a fost primită călduros într-un campus universitar din capitala americană, cei prezenţi cântând „încă patru ani!”, la doar câteva ore după ce Joe Biden şi-a anunţat candidatura.

Declarându-se „mândră” să candideze alături de liderul octogenar, Kamala Harris a insistat asupra restricţiilor de avort impuse de aleşi „extremişti” în toată ţara - o problemă în care este foarte angajată.

„Trăim într-o epocă în care atât de multe dintre libertăţile noastre câştigate cu greu sunt atacate”, a criticat ea, acuzând opoziţia republicană că vrea să interzică avortul pe întreg teritoriul.

Administraţia Biden pariază pe faptul că avortul i-ar putea mobiliza din nou baza pentru alegerile prezidenţiale din 2024 - aşa cum a fost cazul la alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie anul trecut.

După decizia Curţii Supreme care a aruncat în aer protecţia constituţională a dreptului la avort, democraţii, în special cei mai tineri, s-au prezentat la urne în masă.

În favoarea acestui drept au votat şi mai multe state cu majoritate conservatoare. Potrivit sondajelor, majoritatea americanilor doresc să protejeze accesul la întreruperea voluntară a sarcinii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4008 secunde