Statele Unite au informat băncile europene despre modalităţile prin care Rusia evită sancţiunile

555
Statele Unite au informat băncile europene despre modalităţile prin care Rusia evită sancţiunile - 1-1682317935.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite au transmis că au împărtăşit informaţii unor bancheri europeni, oficiali guvernamentali şi lideri de afaceri pentru a restrânge tacticile Rusiei de a încerca să evite sancţiunile impuse de ţările occidentale, informează agenţia Reuters.

Brian Nelson, subsecretarul pentru terorism şi informaţii financiare în cadrul Trezoreriei, a susţinut şedinţe de informare săptămâna trecută în Elveţia, Austria, Germania şi Italia pentru a promova o supraveghere mai eficientă a implementării sancţiunilor impuse pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat Trezoreria într-un comunicat.

Nelson a împărtăşit detalii despre unele dintre cele mai importante bunuri militare pe care Rusia încearcă să le achiziţioneze, inclusiv dispozitive optice, electronice şi echipamente de producţie. El a cerut aliaţilor să rămână atenţi la „steaguri roşii”, cum ar fi plăţi mari în numerar, direcţionarea plăţilor prin ţări terţe care nu sunt implicate în tranzacţii şi licitaţii multiple sau expedieri de produse identice de la furnizori diferiţi pentru acelaşi utilizator final.

Alte semnale care ar trebui să atragă atenţia includ schimbări frecvente sau de ultimă oră ale utilizatorilor finali sau ale beneficiarilor sau redirecţionarea mărfurilor către ţări terţe care au restricţii limitate sau nu au restricţii privind re-exporturile către Rusia.

Departamentul Trezoreriei a declarat că Elizabeth Rosenberg, secretar adjunct pentru finanţarea terorismului şi infracţiuni financiare, va călători, săptămâna aceasta, în Kazahstan şi Uzbekistan pentru a consolida aplicarea sancţiunilor şi eforturile de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului.

XXX

Moscova „nu va ierta” Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, luni şi marţi la ONU, a declarat ministrul rus înainte de plecarea sa la New York.

„Nu vom uita, nu vom ierta”, a avertizat Lavrov în faţa presei, denunţând o decizie „laşă” a Washingtonului.

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.

„O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă «s-a dezumflat» şi chiar a făcut un lucru stupid”, a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că Statele Unite, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, „ce valorează declaraţiile lor privind libertatea de expresie”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5105 secunde