Kârgâzstanul acuză din nou Tadjikistanul că i-a atacat mai multe posturi de la frontieră

160
Kârgâzstanul acuză din nou Tadjikistanul că i-a atacat mai multe posturi de la frontieră - kargazstan-1663351810.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din Kârgâzstan şi Tadjikistan s-au acuzat reciproc vineri de utilizarea armamentului greu, precum tancuri şi mortiere, în escaladarea unei dispute frontaliere izbucnite în urmă cu trei zile şi soldate cu cel puţin trei morţi şi 27 de răniţi, informează Reuters.

Poliţia de frontieră kârgâză a anunţat că forţe tadjice au utilizat tancuri, alte vehicule blindate şi mortiere contra mai multor posturi de-ale sale aflate într-o zonă muntoasă.

De partea sa, Tadjikistan a acuzat forţele kârgâze că au bombardat un post de control şi şapte sate cu artilerie grea în aceeaşi zonă. Potrivit autorităţilor din oraşul tadjik Isfara, un civil a fost ucis şi alţi trei răniţi.

Kârgâzstan a raportat 18 răniţi în cursul nopţii de joi în provincia Batken, aflată în sudul ţării şi care se învecinează cu regiunea Sughd, din nordul Tadjikistanului.

Guvernatorii provinciilor kârgâze şi tadjice adiacente urmau să se întâlnească la un punct de trecere a frontierei în încercarea de a se pune capăt disputei, potrivit poliţiei de frontieră kârgâze.

Incidente între Kârgâzstan şi Tadjikistan au loc frecvent din cauza diferendului frontalier, în condiţiile în care graniţa este demarcată deficitar, dar de obicei tensiunile se sting rapid. Totuşi, anul trecut cele două ţări vecine au fost aproape de un război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5269 secunde