Kosovo: Eşec al referendumului privind demiterea primarilor albanezi

103
Kosovo: Eşec al referendumului privind demiterea primarilor albanezi - 1-1713767344.jpg

Articole de la același autor

Un referendum privind demiterea primarilor albanezi din patru localităţi cu populaţie predominant sârbă din nordul Kosovo a eşuat din cauza boicotării sale de către majoritatea sârbă, denunţată de Priştina drept o presiune din partea Belgradului, transmite agenţia AFP.

Preşedinta kosovară Vjosa Osmani a denunţat boicotul, pe care l-a pus pe seama „presiunii din partea Belgradului”. „Încă o dată, Serbia a intervenit ilegal în procesul electoral al unei alte ţări”, a criticat ea într-un comunicat de presă.

Simptomatică pentru tensiunile ridicate existente între comunităţile din acest teritoriu balcanic, alegerea primarilor albanezi, cu o participare de abia 3% în urmă cu un an, a declanşat violenţe în această regiune majoritar sârbă, susţinută de Belgrad.

Doar 253 din cei 45.000 de alegători au votat la referendumul de duminică, a anunţat Comisia Electorală Centrală (CEC). Prin urmare, votul a eşuat din cauza unei participări insuficiente, a declarat preşedintele CEC, Kreshnik Radoniqi. Pentru ca alegerile să fie valabile, rata de participare ar fi trebuit să fie depăşească 50% din alegători.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde