NATO îşi întăreşte prezenţa în Kosovo cu militari britanici

133
NATO îşi întăreşte prezenţa în Kosovo cu militari britanici - 1-1696230768.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 600 de soldaţi britanici vor fi dislocaţi în Kosovo pentru a consolida prezenţa NATO în această fostă provincie sârbă, unde a avut loc un atac armat pe 24 septembrie, a anunţat un purtător de cuvânt al Alianţei, transmite agenţia AFP.

„Regatul Unit va desfăşura aproximativ 200 de soldaţi din Batalionul 1 al Regimentului Regal Prinţesa Wales, care se vor alătura altor 400 de soldaţi britanici deja prezenţi în Kosovo pentru exerciţii. Vor urma întăriri din partea altor ţări ale Alianţei”, a declarat Dylan White, purtătorul de cuvânt al NATO.

Cei 200 de noi militari dislocaţi, pe lângă cei 400 deja prezenţi pentru exerciţii, provin dintr-o forţă de rezervă pusă la dispoziţia KFOR (forţa desfăşurată de NATO în Kosovo) de armata britanică pentru a face faţă creşterii tensiunii în regiune.

KFOR, prezentă în Kosovo încă de la războiul din 1998-99, rămâne principala instituţie responsabilă cu securitatea, cu 4.500 de militari din 27 de ţări.

„Această decizie urmează atacului violent împotriva poliţiei din Kosovo din 24 septembrie şi tensiunilor crescânde din regiune”, a adăugat White, fără a se referi în mod explicit la declaraţiile americane de vineri, care avertizau în legătură cu o desfăşurare militară sârbă la frontiera cu Kosovo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde