Kosovo permite vehiculelor sârbe şi mărfurilor să treacă din nou frontiera

96
Kosovo permite vehiculelor sârbe şi mărfurilor să treacă din nou frontiera - 1-1687077056.jpg
Autorităţile din Kosovo au ridicat interdicţia la frontieră impusă vehiculelor şi mărfurilor din Serbia, informează agenţia DPA. Camioanele şi maşinile din Serbia vor fi supuse unor controale sporite de către oficialii de frontieră din Kosovo, dar li se va permite să treacă.

Guvernul de la Pristina a ordonat închiderea frontierei pentru bunurile sârbe şi vehicule miercurea trecută, după ce Serbia a arestat trei poliţişti din Kosovo. Potrivit autorităţilor de la Pristina, ei au fost răpiţi din Kosovo. Belgradul susţine că ei au intrat în Serbia.

Forţa de protecţie condusă de NATO, KFOR, a transmis că, după o anchetă asupra incidentului, nu a putut stabili dacă cei trei poliţişti au fost capturaţi pe teritoriu kosovar sau sârb.

Ea a reamintit ambelor părţi că trebuie să coordoneze cu KFOR activităţile forţelor lor de securitate în zona din apropierea frontierei. Acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz, a declarat KFOR.

KFOR este responsabilă în general de securitatea din Kosovo din 1999.

Tensiunile între Serbia şi Kosovo s-au acumulat de luni de zile. Aproape în fiecare zi au loc ciocniri sau acte de violenţă împotriva oficialilor şi jurnaliştilor în nordul Kosovo, locuit aproape exclusiv de sârbi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6391 secunde