A început procesul în care fostul preşedinte kosovar Hashim Thaçi este judecat pentru crime de război

103
A început procesul în care fostul preşedinte kosovar Hashim Thaçi este judecat pentru crime de război - 1-1680514958.jpg

Articole de la același autor

Procesul în care Hashim Thaçi, fost preşedinte al Kosovo, este acuzat de crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul războiului din 1998-1999 împotriva forţelor sârbe s-a deschis luni, 3 aprilie, în faţa unui tribunal special la Haga, transmite agenţia AFP.

În vârstă de 54 de ani, Thaçi, fost membru al gherilei Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), a pledat nevinovat în noiembrie 2020, când a compărut pentru prima oară în faţa Tribunalului special pentru Kosovo (KSC).

Preşedinte al Kosovo din 2016, el a fost nevoit să demisioneze după ce a fost inculpat de KSC împreună cu alţi trei suspecţi, alături de care va fi judecat.

Cei patru sunt suspectaţi de aproape 100 de crime, de dispariţii forţate, de persecuţii şi acte de tortură, fapte pe care le-ar fi comis între lunile martie 1998 şi septembrie 1999.

„Procesul le oferă o şansă, după atâţia ani, victimelor să afle ce s-a întâmplat şi pune de asemenea în evidenţă impunitatea generalizată care planează încă asupra conflictului din Kosovo”, afirmă Hugh Williamson, director al Human Rights Watch pentru Europa şi Asia Centrală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.552 secunde