Preşedintele sârb vorbeşte despre un sprijin extern pentru „curăţirea etnică” în Kosovo

136
Preşedintele sârb vorbeşte despre un sprijin extern pentru „curăţirea etnică” în Kosovo - 1-1695714404.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat o „parte a comunităţii internaţionale” că sprijină Kosovo în „brutala curăţire etnică” împotriva etnicilor sârbi, declaraţie făcută în prezenţa ambasadorului Rusiei la Belgrad, Aleksandar Bocan-Harcenko, în timp ce Comisia Europeană a avertizat că ar putea impune sancţiuni Serbiei dacă Belgradul nu acţionează pentru calmarea tensiunilor cu Kosovo, în urma unui incident armat între poliţia kosovară şi un grup format probabil din etnici sârbi care s-au baricadat într-o mănăstire, relatează agenţia EFE.

„L-am informat pe ambasadorul rus Bocan-Harcenko asupra faptului că în Kosovo se realizează o brutală curăţire etnică organizată de premierul kosovar Albin Kurti cu sprijinul unei părţi a comunităţii internaţionale”, a transmis Vucic.

Preşedintele sârb a descris discuţia cu ambasadorul rus drept „foarte importantă” şi i-a mulţumit pentru că a ascultat solicitările părţii sârbe, fără a detalia.

În acest timp, poliţia kosovară investighează incidentul armat pe care l-a avut, duminică, cu un grup de indivizi înarmaţi format aparent din sârbo-kosovari şi/sau sârbi, care s-au baricadat într-o mănăstire ortodoxă sârbă din satul kosovar Banjska. Trei persoane din acest grup şi un poliţist kosovar au murit în luptele în urma cărora poliţia kosovară a preluat controlul asupra mănăstirii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6817 secunde