Tensiuni în Kosovo. Jens Stoltenberg îndeamnă la evitarea „retoricii care toarnă gaz peste foc”

161
Tensiuni în Kosovo. Jens Stoltenberg îndeamnă la evitarea „retoricii care toarnă gaz peste foc” - 1-1694158468.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat la evitarea oricărei escaladări a tensiunilor în Kosovo, după un incident care s-a soldat cu 93 de răniţi în luna mai, în rândurile KFOR, forţa Alianţei Nord-Atlantice desfăşurată în această fostă provincie sârbă, informează agenţia AFP.

„Este esenţial să se evite orice escaladare. Prin urmare, îndemn toate părţile să evite orice retorică care toarnă gaz peste foc”, a declarat Stoltenberg la Bruxelles, alături de preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani-Sadriu.

Secretarul general al NATO a cerut ca responsabilii pentru acest atac să răspundă pentru faptele lor în faţa justiţiei.

„Cei care au atacat NATO pe 29 mai sunt în mod clar ştiuţi”, a declarat, la rândul său, preşedinta Kosovo. „Unii dintre ei sunt ofiţeri de poliţie sârbi veniţi din Serbia, care nu doar că nu au fost suspendaţi din funcţie, ci nici nu suportă niciun fel de consecinţe pentru faptele lor”, a adăugat ea.

Nordul Kosovo, unde se concentrează minoritatea sârbă, a rămas scena unor tensiuni recurente. Acestea s-au acutizat şi mai mult în luna mai, când autorităţile kosovare au decis să numească primari albanezi în patru municipalităţi cu majoritate sârbă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5285 secunde